Bombastičan plan Đoana Laporte - Haland 2025!

Autor: Milovan Longinov
utorak 26.03.2024.
08:45
Izvor: Sportske.net

Priča je opet aktuelna.

EPA-EFE/ASH ALLEN
EPA-EFE/ASH ALLEN

Povezane vesti

Erling Haland i Barselona, nemoguća misija i najveći san Đoana Laporte će možda postati realnost, ali ne u skorije vreme.

Pouzdani katalonski izvori otkrili su detaljan plan Đoana Laporte, koji je uveliko počeo da radi na transferu Erlinga Halanda, ali najverovatnije tek sledeće, ili 2026. godine kada se klub finansijski stabilizuje.

Laporta je u sjajnim odnosima sa Rafaelom Pimentom, zastupnicom norveškog reprezentativca, koja je u nedavnom intervjuu otkrila da obožava predsednika Barselone i da njemu ne može da kaže "ne". 

Izvori pišu da je Haland već jednom rekao "da" Barseloni, leta 2022. godine, ali da klub tada nije mogao da ga priušti, pa je tada Laporta sklopio dogovor sa pokojnim Minom Rajolom da se za tri godine sastanu ponovo da realizuju transfer. Rafaela Pimenta je Rajolina desna ruka koja je preuzela sve njegove poslove i upravo je u njoj i ključ Laportinih pregovora.

U Barseloni su uvereni da je rivalitet Kilijan Embape - Erling Haland sledeći veliki nakon Lionela Mesija i Kristijana Ronalda i da će Norvežanin radije doći u Barselonu da bude prva zvezda, nego da ode u Real Madrid. Usput, Pep Gvardiola ima ugovor do 2025. godine i veruje se da će napustiti Mančester siti i da će to dodatno uticati i na Halandov završetak misije na "Etihadu".

Barselona ima jasan finansijski plan da se potpuno stabilizuje u narednih godinu dana i da tada ponovo bude u mogućnosti da dovodi najveća fudbalska imena. 

Takođe, plan je i da tada ode Robert Levandovski, a da Haland nasledi njegovu "devetku". 

U ovom trenutku to zaista zvuči kao nerealan san, ali, Laporta će sigurno učiniti sve da on postane realnost. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke