Borusija pikirala zamenu za Halanda - zašto (ni)je Srbin rešenje?

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 23.12.2021.
09:05
Izvor: Sportske.net

Finansije su presudan faktor.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Sve je izvesnije da će na leto 2022. godine Erling Haland napustiti Borusiju iz Dortmunda, a sa spekulacijama o njegovom budućem klubu pojavila su se i petorica fudbalera koja bi mogla da ga naslede u redovima "Milionera".

Među njima je i napadač Fjorentine Dušan Vlahović, koji se poput Halanda služi levom nogom i odlično snalazi u šesnaestercu rivala.

Navodi se da je pre nekoliko nedelja Vlahovićev agent stupio u kontakt sa Borusijom, ali da je visoka cena za Srbina i interesovanje mnogo većih klubova razlog što je teško očekivati da na leto dođe do ovog transfera.

Nemački mediji prenose da Vlahović nije toliko dinamičan kao Haland, ali da svoje karakteristike ume da iskoristi i da je ove sezone na 18 utakmica u Seriji A postigao 16 golova.

Najbliži dolasku u Borusiju u ovom trenutku je 19-godišnji Karim Adejemi, koji je već dao reč "Milionerima" i odbio Barselonu. Red Bul Salcburg će na ime transfera inkasirati između 35 i 40 miliona evra, što je daleko povoljnije od slučaja Vlahovića.

Adejemi ima izvanrednu sezonu u austrijskom timu, a budući da je prelazak u Nemačku logičan iskorak jasno je zbog čega je on favorit.

Spominju se i Darvin Nunjez iz Benfike, izvanredni napadač Ajaksa Sebastjan Ale i otkrovenje ovogodišnjeg Evropskog prvenstva Patrik Šik, koji nastupa u Bajeru iz Leverkuzena i ne bi mu trebalo mnogo vremena da se aklimatizuje u Bundesligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke