Bosna ima novog vrhunskog špica - Džekov naslednik stiže u Bajern?

Autor: Lazar Nikolić
utorak 19.03.2024.
12:45
Izvor: Sportske.net

Na vidiku veliki transfer.

EPA-EFE/Anna Szilagyi
EPA-EFE/Anna Szilagyi

Povezane vesti

Dugo godina je Edin Džeko bio sinonim za fudbal u Bosni i Hercegovini.

Najbolji napadač koga je ova država imala u istoriji na zalasku je svoje blistave karijere, ali Bosanci ne moraju da brinu za budućnost, bar kada je u pitanju pozicija centarfora.

U nemačkoj Bundesligi sezonu iz snova igra Ermedin Demirović, Momak rođen 1998. godine etablirao se kao jedan od najboljih napadača u nemačkom fudbalu, a njegov kvalitet nije samo postizanje golova, što ga čini posebno zanimljivim velikim klubovima.

Demirović je ubedljivo najbolji fudbaler sedmoplasiranog Augzburga koji je u sjajnom nizu od četiri uzastopne pobede. Bosanac je postigao 14 golova i upisao osam asistencija u dosadašnjem toku Bundeslige.

Četvrti je strelac prvenstva i šesti asistent, a samo neprikosnoveni napadač Bajerna Hari Kejn sa 31 golom i sedam asistencija ima bolji učinak od Demirovića.

Upravo bi njih dvojica mogli da postanu tandem u redovima Bavaraca.

Naime, kako javlja pouzdani nemački sportski novinar Florijan Pletenberg Bajern je ozbiljno zainteresovan za 25-godišnjaka iz Bosne i sprema transfer ponudu koju će uputiti na adresu Auzgburga po završetku sezone.

Navodno, Augzburg neće pristati na manje od 20.000.000 evra, posebno jer je Demiroviću ostalo još dve godine ugovora sa ovim klubom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke