Brajton zapinje, Gvardiola gleda prema Hrvatu!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 24.07.2022.
16:19
Izvor: Sportske.net

Siti želi da što pre dovede levog beka, jer nakon odlaska Zinčenka u Arsenal nema nijednog u svom rosteru.

 EPA-EFE/ANDREW YATES
EPA-EFE/ANDREW YATES

Povezane vesti

Hrvatski reprezentativac Borna Sosa prva je želja Pepa Gvardiole ako Mančester Siti ne uspe da angažuje igrača koga želi već duže vreme na poziciji levog beka. Šampion Engleske je Brajtonu ponudio 35 miliona evra za Španca Marka Kukurelju, na šta su se, kako su javili dobro obavešteni engleski mediji, u Brajtonu samo nasmejali.

Taj klub navodno traži oko 55 miliona evra za svog igrača plus bonuse, što Siti ne želi da plati. Urednik sportske rubrike nemačkog Bilda Kristijan Falk danas je objavio da će Siti pokušati da dovede Bornu Sosu, a tu informaciju doneo mu je njegov novinar Tobi Altšafl, koji prati Štutgart.

Ta informacija objavljena je u formi glasine pre nekoliko dana, ali je Falk danas na svom Tviter nalogu potvrdio da zaista postoji interes Sitija, jer je Sosa značajno jeftiniji od Kukurelje. Za hrvatskog reprezentativca bio je zainteresovan i Bajern, a spominjala se cifra od 25 miliona evra.

Sosa nije otišao na pripreme sa Štutgartom. On je u u redove “švaba” stigao 2018. godine iz Dinama za šest miliona evra, a ima ugovor do 2025. godine.

Za nemački klub odigrao je 83 utakmice i upisao tri gola i 23 asistencije. Za hrvatsku reprezentaciju debitovao je prošle godine, a do sada je upisao šest nastupa. Za njegove usluge bila je zainteresovana i nemačka reprezentacija, pre debija za Hrvate, ali ćemo ga na Mundijalu u Kataru gledati u kockastom dresu. A da li će uskoro zadužiti i svetlo plavi dres ostaje da se vidi?

Siti želi da što pre dovede levog beka, jer nakon odlaska Zinčenka u Arsenal nema nijednog u svom rosteru. Prvi izbog Gvardiole na tom mestu prošle sezone je bio Kanselo, koji je po vakaciji desni bek.

 

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke