Brojke Grizmanovog transfera - Da li je ovo moguće?!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 02.09.2021.
13:21
Izvor: Sportske.net

Učinio je sve da ode...

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Otkrivene su brojke transfera Antoana Grizmana kada je u pitanju povratak u Atletiko iz Madrida. Naime, on je pozajmljen od strane Barselone, pozajmica je 10 miliona evra, a ako ispuni naredne godine klauzule, automatski će biti aktiviran obavezan otkup od 40 miliona. Dakle, Atletiko će platiti oko 50 miliona igrača koga je Barseloni prodao za 120.

Ništa od ovog ne bi bilo moguće da se Grizman nije odrekao velikog novca. 

Naime, uslov Atletika je bio da "Mali Princ" prihvati platu od 10 miliona ove sezone, odnosno izjednačen je sa Suarezom, Oblakom i kapitenom Kokeom.

Barselona je morala da pristane na odlazak Grizmana jer je on nakon prelaska Mesija u PSŽ bio najplaćeniji igrač tima sa 17 miliona neto po godini. Pristao je da se odrekne sedam miliona, tačnije više, jer da je ostao u Barseloni, sa bonusima je mogao da zaradi oko 25 miliona, to jest da klub košta oko 45 miliona bruto.

Barsa se prvo obratila Atletiku sa predlogom da menja Grizmana za Žoao Feliksa koji je takođe plaćen 120 miliona, ali to je bila nemoguća misija, iako je Simeone pristao. 

Kako tvrde katalonski mediji Hil Marin prvi čovek "Jorgandžija" je presekao te pregovore ne želeći da se odrekne Portugalca. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke