Brojke kojima Barsa ne može da parira, Dembele kao Mbape?!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 28.11.2021.
10:25
Izvor: Sportske.net

Francuz odugovlači, sve je jasno...

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Osman Dembele će vrlo verovatno napustiti Barselonu bez obeštećenja, a kada na to  dodamo i interesovanje Katalonaca za Ferana Toresa, sve ide u jednom pravcu - rastanku sa Francuzom.

Verovali ili ne, Francuz je već petu sezonu u klubu, nijednu nije završio ni počeo kako treba, imao je preko 10 povreda i propustio je preko 50% utakmica zbog istih.

Francuz je sada ponovo iskazao nepoštovanje prema Barsi, smatra da je ponuda kluba nedovoljna i želi da prihvati unosnije iz Premijer lige.

Spekuliše se da klubovi iz Engleske nude Dembeleu platu od 15 miliona evra i 20 miliona bonusa za potpis. Prvi u redu je Njukasl, ali pominje se da će po njega krenuti čak i Liverpul i Junajted, iako do sada "ćute". 

Dembele je polaskan Ćavijevim poverenjem, koji je i javno više puta rekao da može da bude ključan za Barsu, ali je navodno problem u ugovoru koji ima sa svojim agentima koji ga zastupaju i praktično donose odluke umesto njega. Pojedini, doduše neprovereni izvori, tvrde da čak Dembele morati da plati penale agenciji ako odbije unosnije ponude ostalih klubova.

Barsa mu je ponudila ugovor po formuli direktora Mateua Alemanija po kojoj bi Dembelova plata rasla njegovim golovima, asistencijama, učinkom na terenu. Dembeleu to nije problem, koliko je osnovica plate, daleko manja od trenutnih 12 miliona godišnje koje nikada nije ni opravdao.

Sve u svemu, došlo je vreme za  kraj - ali zamislite samo da odete iz jedne Barselone u tim koji je glavni kandidat da ispadne u Čempionšip? 

Dembele bi sa pravim trenerom, kakav bi mogao da bude Ćavi, nakon odlazaka Mesija i Grizmana, mogao da postane vođa nove Barse, ali izgleda da mu je u ovom trenutku važniji novac.

Francuski mediji, koji ne mogu da prihvate ni Mbapeov odlazak iz Pariza, uporedili su Dembelea sa igračem Pari Sen Žermena. Smatraju da Dembele odlazi zbog više novca. 

Ipak, nije isto otići u Real Madrid i Njukasl, zar ne?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke