Budućnost Arsenala u 90 minuta, sve će zavisiti od ishoda u Azerbejdžanu!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 15.05.2019.
12:52
Izvor: Sportske.net

Ishod velikog finala mogao bi da odredi budućnost kluba u narednih nekoliko godina.

Epa/Neil Hall
Epa/Neil Hall

Povezane vesti

Nisu uspeli Unaj Emeri i njegovi fudbaleri da se kroz Premijer ligu izbore za plasman u Ligu šampiona, što je bio glavni cilj kluba.

Ipak, domogli su se finala Lige Evrope, pa bi u slučaju da pobede uspeli da se vrate u elitno takmičenje.

Za rivala će imati Čelsi, londonski derbi se igra u Bakuu, 29. maja.

Pobeda bi mogla da održi Arsenal u vrhu engleskog fudbala narednih godina, jer bi gazde Emeriju dale zadovoljavajući budžet, da pojača ekipu po svom ukusu.

U slučaju poraza od "Plavaca", budućnost "Tobdžija" bi bila dovedena u pitanje.

Naime, engleski mediji tvrde da će u slučaju da ne izbori Ligu šampiona, Emeri imati budžet od 50 miliona evra za narednu sezonu.

To je i ranije pominjano, a jasno je da sa tim novcem danas ne može da se kupi jedan kvalitetan igrač, a isto tako je jasno da je Arsenalu potrebno nekoliko kvalitetnih pojačaja.

Ostaju bez Čeha, koji ide u penziju, Remzija, koji ide u Juventus i Denija Velbeka, koji nije dobio produžetak saradnje zbog teške povrede.

Šuška se da bi mogli da idu i Mhitarijan, Ozil i Mustafi, od pomenutog trojca Arsenal ne može da se nada velikom novcu, pa bi u slučaju da ne osvoje LE, imali možda oko 100 miliona evra za minimum pet pojačanja.

Jasno, za taj novca se ne može dobiti kvalitet, tako da je imperativ pobeda protiv Čelsija u Bakuu, ako tako ne bude, "Tobdžije" bi mogle dugo da ostanu bez elitnog takmičenja, a o borbi za titulu da i ne pričamo.

Ako ipak pobede, imaće Emeri značajno veći budžet, moći će da se reši viška igrača i da sastavi ekipu po svom ukusu.

Ukoliko bi doveo adekvatna pojačanja u zadnjoj i srednjoj liniji, Arsenal bi sa ovakvim napadom, mogao mnogo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
A Leicester Crawley
Friday, 17.05.2019
11:55

Od ovog finala zavisi BAŠ dosta toga. Rekao bih i komplet smer kluba. Jer, ako roknemo u finalu, odoše Auba i Laka sledećeg leta, a umesto njih ne verujem da će moći i hteti naći slične igrače. Jako se bojim da se Arsenal ne pretvori u jedan Everton.

avatar
Ton4i
Wednesday, 15.05.2019
16:32

I opet ove price za malu decu.
I sto je najtuznije,i da osvoje titulu,i da budzet bude veci-opet verujem da nece kvalitet biti na visem nivou.
Definitivno jedna od najskrtijih uprava je u pitanju,za svakog ko se ne bude "poVengerisao" nema mesta.
A to da bi prodali Mustafija,to je vec prica iz zone naucne fantastike,vec sam pisao o tome,on je najsigurniji po pitanju ostanka,bice pojacanja iz Bundeslige,i to utiskom skuplje placenog od realne cene.
Navijac sam Junajteda,ali mi zaista nije jasno kako mogu biti i dalje skrti kada su prihodi svake sledece sezone sve veci.

avatar
Igors Stepanovs
Wednesday, 15.05.2019
16:20

Da imamo iole normalnu upravu kao neki top klubovi,doslo je vreme da se mora ulagati mnogo vise ako se hoce nesto osvojiti.Ocito da Kroenkea to ne zanima,vec samo profit.Ali mozda je i dobro ovo za finale.Dodatni motiv za Emerija i igrace da pobedom obezbede LS i nadam se bolje dane za Arsenal...

avatar
LuckyStrike
Wednesday, 15.05.2019
16:09

Koliko je ajax ulozio i sta je napravio... Nije sve u novcu...

avatar
StefanK
Wednesday, 15.05.2019
13:24

Da imamo boljeg vlasnika gde bi nam kraj bio sa ovim napadom i naravno uz pojacanja u odbrani...Ali kao i svake godine, mi ne mozemo da ulozimo ni onoliko koliko zaradimo, odnosno sami sebe finansiramo i to ti je to...Pa ako ne udjemo u LS jedan Everton, Vulvsi, Lester i jos ko zna koliko klubova imace jaci budzet od ovog naseg i ti onda ocekujes da budes u top 4 sa manjim budzetom nego sto neko ima ko nije ni u top 6...Stvarno mi nisu jasna necija razmisljanja i kako se vode ovim, kad se vidi da rezultate mozes da imas jedino ako ulozis u suprotnom samo mozes da se takmicis...

avatar
Anonymous Official
Wednesday, 15.05.2019
13:06

Njima u timu jedno sto valja je Aubameyang,Lacazette,Torreira,Leno i talentovani Guendouzi, ostalo je sve prosjek. Bellerín moze proci ali je precjenjen. Ozil je mozda i najkvalitetniji igrac Arsenala ali ocito da je on odlucio da se rekreativno bavi fudbalom.

avatar
CZYNWA
Wednesday, 15.05.2019
14:24

Uz pomenute igrace Kolasinac i Sokratis mogu da prodju, mada nisu neka klasa. Metlend-Najls, Nketia, Holding, Nelson... mogu krpiti i igrati u kupovima, ali fali im jos dosta iskustva za PL. Uglavnom, moraju pokupiti sve slobodne igrace koji mogu biti od koristi.

avatar
Dragan Petković
Thursday, 16.05.2019
00:53
avatar
Anonymous Official
Wednesday, 15.05.2019
20:57

Treba biti realn i oni su prosjek, daleko su od klase.