Budućnost ima novog bisera koga traži ''pola Evrope''! Da li će reagovati Zvezda i Partizan?

Autor: Darko Mitrović
subota 21.05.2022.
00:09
Izvor: Sportske.net

Vredi pet puta više nego na ''Transfermarktu''?

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Podgorička Budućnost je kroz svoju istoriju često umela da afirmiše supertalentovane igrače, pogotovo krajem osamdesetih godina prošlog veka kada su u njihovim redovima stasavale buduće svetske fudbalske zvezde Dejan Savićević i Predrag Mijatović.

Podgoričani i danas pružaju šansu najtalentovanijim crnogorskim igračima, a ove sezone je tu priliku iskoristio napadač Budućnosti Viktor Đukanović.

Ovaj momak je u januaru postao punoletan, ali je ove sezone u plavo-belom dresu postigao 13 golova, uz četiri asistencije i skrenuo pažnju klubova iz inostranstva.

Italijanski ''Tutomerkato'' mu je posvetio nešto opširniji tekst u kome se između ostalog navodi da Đukanović već sada vredi milion i po evra, iako mu je na ''Transfermarktu'' procenjena vrednost 300.000 evra.

''Svi ga prate'', piše ''Tutomerkato'' i dodaje da se radi o igraču koji se odlično snalazi na svom pozicijama u napadu - i kao centralni napadač, ali i kao krilo.

''Očigledno, Đukanovićev poseban profil znači da su se mnogi klubovi zainteresovali za njega u poslednjih nekoliko meseci. Interesovanja ima i iz Serije A. Jedina prepreka za mogućeg čudesnog klinca je nacionalnost, jer Crna Gora nije deo Evropske unije i stoga nije lako naći klub koji želi da uloži mesto van EU za tinejdžera. Đukanović se, međutim, smatra mogućim svetskim talentom, toliko da ga posmatrači već smatraju potencijalnim starterom i u Seriji A'', navodi se u tekstu.

Ne bi trebalo da iznenadi ako tokom leta i Zvezda ili Partizan uđu u trku, pogotovo što ne bi imali ovih ograničenja kao klubovi iz EU.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke