Bufon u nedelju brani protiv budućeg kluba, Donaruma od 100 miliona?

Autor: Boris Jovanović
petak 16.04.2021.
11:10
Izvor: Sportske.net

Šta će biti sa najboljim golmanom u istoriji, a šta sa njegovim naslednikom?

 MAURIZIO DEGL' INNOCENTI
MAURIZIO DEGL' INNOCENTI

Povezane vesti

Izgleda da su stvari bliže razrešenju.

Naime, prema informacijama iz Italije, Bufon je odlučio da nastavi da brani, a po svemu sudeći preseliće se u Atalantu. Mnogi tvrde da je zaslužio trenutno i mesto u Juventusu ispred Šćešnjog, "Bjankoneri" gostuju u Bergamu, meč je možda odlučujući za plasman u Ligu šampiona, a legendarni golman bi mogao da zadrži mesto na golu ispred Poljaka.

Jer, Bufon je sjajno branio na većini mečeva u kojima je dobio priliku, ali po povratku u Juventus manje je dobijao šansu nego što se nadao.

On traje, u 43. godini i dalje je spreman da brani na najvišem nivou, pa bi ponuda Atalante bila itekako primamljiva. Bergamaski imaju ponude za Golinija, mogli bi da prodaju svog čuvara mreže i da dovedu Bufona.

Da li će Juve tražiti zamenu, da li je priča oko Donarume realna?

Nije, jer Juventus nema novca, čak i da čuvar mreže Milana pristane da dođe u Pijemont. Čitav posao košta 100 miliona evra, toliko će koštati i "Rosonere" produžetak, ugovor na pet godina, 8 miliona neto po sezoni, uz porez i Rajolinu proviziju to su tri cifre. Jasno, Milan će morati da pristane na klauzulu o otkupu ugovora, mada Maldini ima obećanje nekadašnjeg saigrača Leonarda, da se PSŽ neće mešati i da ne žele Donarumu.

Ali, oni nisu jedini klub, Čelsi traži golmana, kao i Totenhem, ali za njih je to previše novca.

Zbog toga, Donaruma je najbliži odluci da ostane u Milanu, to i jeste njegova želja, a navijači na društvenim mrežama prete čelnicima kluba, ne samo da ne dozvole da Donaruma ode u Juventus, već da nikako ne pristaju na Rajolinu ideju da Milan zameni Romanjolija za Bernadeskija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke