Jokanović potvrdio, vraća se u Evropu!

Autor: Stefan Matić
utorak 23.03.2021.
12:18
Izvor: Sportske.net, Sportklub.rs

Imaće situaciju u kojoj je ekspert.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Slaviša Jokanović trenutno vodi katarsku Al-Garafu, ali bi već od naredne sezone mogao da se vrati u Englesku

Šefild Junajted je već prežaljen tim, tim sa "Bramal lejna" je raskinuo i saradnju sa dugogodišnjim trenerom Krisom Vajlderom. Postoje tek matematičke šanse da će "blejdsi" preživeti u PL. 

Izvesno im sledi povratak u Čempionšip a tamo bi mogao da ih preuzme Slaviša Jokanović koji je pravi ekspert za drugu ligu Engleske. On je kao trener Votforda i Fulama uspeo da uvede svoje timove u elitnu Premijer ligu, doduše u Votfordu nije dobio dalju priliku zbog problema oko ugovora dok je Fulam vodio i u PL, ali neuspešno. 

Izgleda da mu je Čempionšip suđen, nadamo se da bi ponovo mogao da se nađe i u PL. Treća sreća.

Trener je potvrdio da neće produžavati ugovor sa Al-Garafom, a cilj mu jeste povratak u Evropu. 

"Najviše me znaju u Engleskoj, prirodno. Zašto, ipak, ne uzeti u obzir i druge evropske opcije? Pričam hipotetički, a, šta će biti…O tom-potom. Lopta će me odvesti na Stari kontinent, to je moj cilj, nadam se i njen", izjavio je Jokanović u razgovoru za Sport klub.

Naravno naša reprezentacija je bila nezaobilazna tema. Jokan je potvrdio svoje prijateljstvom sa Draganom Stojkovićem, našim novim selektorom.

"Želim Piksiju svu sreću ovoga sveta, kako njemu tako i izabranicima koje počev od srede, 24. marta, uvodi u planetarne kvalifikacije, raduj se Srbijo!"

"Družili smo se godinama u reprezentaciji, često se viđali i kasnije, dolazio je u Englesku, posećivao treninge Votforda i Fulama, gledao utakmice na kojima sam komandovao sa klupe, izlazili smo na večere…Zaljubljenik u fudbal, izuzetno inteligentan, rečit, harizmatičan čovek. Prava osoba za posao koji je nedavno prihvatio.

A, kakav je igrač bio? Jedan od najboljih svih vremena u zemlji koja se zvala Jugoslavija. U trenerskom naletu, između angažmana u Japanu i Kini bio blizu transfera u Englesku, znam dobro kakav je profesionalac i da ni minut nije gubio otkad je potpisao ugovor sa FS Srbije, analizirao je i naše i protivničke igrače, za svaku varijantu se pripremao…Šest treninga, tri utakmice. Za početak. Srećno, prijatelju", izjavio je Jokanović za Sport klub. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Tuesday, 23.03.2021
14:04

Jokan naš nesudjeni selektor. Nadam sa da je bar pola piksi trener kao jokan. 💪💪💪