Bum - Potpisuje Gundogan, a za njim stiže i zamena za Halanda i to iz - Škotske!

Autor: Milovan Longinov
sreda 21.08.2024.
11:45
Izvor: Sportske.net

Gotovo je...

Povezane vesti

Posle samo godinu dana, Ilkaj Gundogan se vraća u Mančester siti!

Ovaj neverovatan epilog došao je usled finansijskih problema Barselone, koja nije u mogućnosti da ga plaća u preostale dve godine ugovora.

Ilkaj Gundogan nije imao nameru da ode ovog leta, ali kada je shvatio da može da postane problem, ponudio je rešenje. 

Odlučio je da prihvati sporazumni raskid ugovora, da dobije slobodne papire, zauzvrat se odrekao sume od preko 30 miliona evra koliko je trebalo da zaradi do leta 2026. godine.

Kako je prošle sezone bio jedan od nezamenjivih igrača u Ćavijevom timu, automatski se njegov ugovor produžio do 2026. jer je prošlog leta potpisao na 2+1. Ta treća opciona godina je aktivirana usled činjenice da je na terenu proveo najveći broj minuta, ali je tako postao i Barsin "problem".

Osim što je od ovog leta imao ugovor do 2026. godine, ujedno je njegova plata i porasla ove sezone, jer je prošle pristao na manju kako bi mogao da bude registrovan.

Ali, za godinu dana Barselona opet nije uspela da ispegla svoje finansije i vrati se u normalan način poslovanja, pa je tako i ovog leta u velikom problemu.

Gundogan nije želeo da bude deo svega toga, a navodno se njegov odnos u svlačionici nikada nije popravio nakon što je javno kritikovao u prvom redu Ronalda Arauha zbog crvenog kartona u porazu od Pari Sen Žermena u Ligi šampiona.

Navodno mu je i Hansi Flik poručio da neće biti standardni prvotimac, jer je stigao Dani Olmo, Gundogan je shvatio da je Barsa jedna toksična sredina u kojoj se ipak ne oseća kao onaj dečak koji je maštao da zaigra u bordo-plavom dresu.

Sve u svemu, Gundogan se vraća u Siti, čiji je bio kapiten u poslednjoj sezoni 2022/23 kada su osvojili "tripletu".

Međutim, on nije jedino pojačanje za Pepa Gvardiolu, jer bi sledeće mogao da bude - Kjogo Furuhaši!

U pitanju je 29-godišnji napadač Seltika, koji je u Evropu stigao tek 2021. iz Visel Kobea!

Ispostavilo se da je bio pravi potez, jer je do sada, za tri godine na "Seltik parku" dao 73 gola i upisao 16 asistencija na 135 utakmica.

On prihvata ulogu rezerviste, svestan da je Erling Haland nedodirljiv i to je najvažnije i za Pepa Gvardiolu.

Savinjo, pa potom besplatni Gundogan i Furuhaši, da li je ovo neočekivano dobro leto za Mančester siti?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke