Bum u Barsi - Silva i Fati otvaraju vrata Nejmaru, plan je "nacrtan", fali samo Ćavijevo "DA"!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 07.08.2023.
16:45
Izvor: Sportske.net

Šta se preko noći desilo u Barseloni?

EPA/JUANJO MARTIN
EPA/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Do juče Bernardo Silva, a od danas - Nejmar!

Verovali ili ne, za manje od 24 sata, od obične i nerealne glasine, došli smo do toga da je Nejmarov povratak u Barselonu postao realan! 

U čitavoj priči posreduje Pini Zahavi, koji zastupa i Roberta Levandovskog, a svojevremeno je kao posrednik završio Nejmarov transfer u PSŽ. On je blizak saradnik sa Laportom i baš zbog toga priča dobija na značaju.

Postavlj se pitanje - kako Barsa može da finansira Nejmarov povratak? 

Pre svega, u pitanju bi bila pozajmica, ali po kojoj bi Nejmar morao da pristane da igra za minimalna primanja i da PSŽ pokrije deo. Nejmar je već pričao sa Laportom, njegova želja da se vrati u Barselonu nikada nije bila sporna i Brazilac odavno zna da je transfer u PSŽ bila greška karijere. 

Problem je - Ćavi Ernandes. On je želeo samo Bernarda Silvu i Portugalac je postao apsolutni prioritet kada je PSŽ ukrao Dembelea, ali Portugalac je od danas sve dalje od Barse. Mančester siti ne namerava da mu olakša odlazak, Pep Gvardiola i Ćiki Begiristajn su mu čak ponudili novi ugovor i Silva je blizu potpisa.

On je posle osvajanja Lige šampiona poručio Gvardioli da veruje da je njegova misija u Mančesteru završena i da bi voleo u Barselonu, ali Katalonci ne mogu da dobace ni do pola koliko Siti traži.

Takav rasplet okolnosti doveo je do toga da je Nejmarova pozajmica uskoro pa jedino rešenje za Ćavija i Barsu. Silva je preskup, Žoao Feliks nije po Ćavijevom ukusu, doduše, nije baš ni Nejmar, ali uprava pritiska za njegov povratak.

Naravno, sa marketinške strane, Nejmar je i dalje lepak za sponzore, no, on svakako i nije više igrač koji je do 2017. bio jedan od najboljih na svetu, uz Lea Mesija.

Za Nejmarov povratak, zbog plate, potrebno je da ode još neko, a navodno je konačno prihvatio da ode i Ansu Fati. On ima ponudu iz Saudijske Arabije, koju je odbio, ali je spreman da prihvati iz nekog top evropskog kluba. 

Čak se pominje i da Luis Enrike želi Ansua Fatija, kao igrača u rotaciji, posebno ako ode Kilijan Mbape, koji je praktično precrtan nakon odbijanja da potpiše novi ugovor. 

Dakle, Fati i Dembele zajedno u Pari Sen Žermenu, a Nejmar ponovo u Barseloni, ko je mogao ovako nešto da pretpostavi? 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke