Ćavi bio spreman da precrta skupoceni kvartet i tu je "puklo"?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 27.05.2024.
21:44
Izvor: Sportske.net

Šta se sve krije iza odlaska?

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Ćavi Ernandes se oprostio od svoje Barselone, a mediji i dalje otkrivaju razloge razdora sa Đoanom Laportom.

Premap oslednjim informacijama iz Katalonije, Ćavi Ernandes je procenio da mu skupoceni kvartet uopšte nije potreban, a to su bili - Žoao Kanselo, Žoao Feliks, Robert Levandovski i Vitor Roke! 

Iako su prva dvojica bila na pozajmici, uprava je planirala da ih otkupi od Mančester sitija i Atletiko Madrida, a sasvim sigurno da otkupi neće biti jeftini. Feliks je procenjen na preko 70 miliona evra, dok Siti očekuje barem 30-35 za Kansela.

Na to treba dodati da je Levandovskom plata u narednoj sezoni skočila na čak 32 miliona evra bruto, što će takođe biti opterećenje za kasu.

Za kraj, tu je slučaj Vitora Rokea, kome Ćavi nikako nije verovao, a ni iz principa nije želeo da mu pruži šansu jer je zimus umesto njega tražio vezistu kao zamenu za povređenog Gavija. Umesto toga, Barsa je platila 30 miliona za Rokea i moraće još dodatne bonuse. 

Kada se sve sabere i oduzme, možda Ćavijeva procena i nije pogrešna, Kanselo i Feliks objektivno nisu opravdali očekivanja, o Rokeu je suvišno i govoriti, mada je on tek napunio 18 godina i pred njim je dug put. Levandovski jeste klasa, ali je oscilirao u formi i jasno je da u 36. godini neće moći da igra kao prethodnih godina... 

Ostaje da vidimo kakva će biti procena Hansija Flika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nemanjici
Monday, 27.05.2024
23:17

Kanselo i nije odigrao tako lose Fix je krs a ovaj mali sto ima 18g pa decko sacekaj malo,strpi se. I jedan Messi je cekao. Nego ovi danjasnji fudbaleri isteipovali da su mega zvezde. Levandovski je za eki poljski klub da zavrsi karijeru

avatar
Nemanjici
Monday, 27.05.2024
23:12

Videce se da je Cavi dobro mislio

avatar
Nemanja
Monday, 27.05.2024
23:12