Ćavi brži od pola Evrope - Turski "dijamant" blizu Barse?!

Autor: Mladen Heleta
petak 30.06.2023.
20:15
Izvor: Sportske.net

Radi se o velikom talentu.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Fenerbahče ima jednog od najboljih mladih fudbalera u Evropi i samo je pitanje momenta kada će Arda Guler napustiti Istanbul i preseliti se u neki veliki evropski klub.

Kako stoje stvari, 18-godišnji ofanzivni vezista karijeru će od sledećeg leta nastaviti u Barseloni, koja je na dobrom putu da dobije bitku za njega u žestokoj konkurenciji. Gulera želi i Borusija Dortmund, a ponude su ranije slali i Njukasl, Milan, Lajpcig...

Presudan je navodno bio uticaj Deka, koji će biti novi sportski direktor šampiona Španije, koji je prethodnih dana boravio u Istanbulu.

Barsa će aktivirati otkupnu klauzulu za Gulera od 17,5 miliona evra, a očekuje se da mladi fudbaler ostane u Fenerbahčeu na pozajmici do leta 2024.

Nije to bila prvobitna želja Barselone, ali se nije mnogo ni pitala s obzirom na to da je iz La Lige stiglo upozorenje da ne sme da realizuje ovaj transfer zbog poznatih finanijskih problema. Barsa je danas malo rasteretila budžet raskidom ugovora sa francuskim štoperom Samuelom Umtitijem, koji je prošle sezone nastupao za Leće kao pozajmljeni fudbaler.

Guler je u Feneru od 2021. kada je stigao iz Genčlerbirligija, a u novembru prošle je debitovao za seniorsku reprezentaciju Turske.

Pre desetak dana je u pobedi nad Velsom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo postigao prvi gol za nacionalni tim i to je bio možda i najlepši pogodak u dosadašnjem delu kvalifikacija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke