Ćavi naručio sedam pojačanja, zid u odbrani, gol mašina u napadu!

Autor: Milovan Longinov
petak 13.05.2022.
08:36
Izvor: Sportske.net

Katalonci dodaju gas.

EPA-EFE/Andreu Dalmau
EPA-EFE/Andreu Dalmau

Povezane vesti

Nakon još jedne razočaravajuće sezone bez trofeja, Barselona se uveliko sprema za narednu.

Ćavi Ernandes je dobio punu podršku uprave i jasno je stavio do znanja ljudima iz kluba da ekipa mora da se pojača u svim linijama tima.

Robert Levandovski je prva meta za napad, a iz Nemačke je stigla informacija da je Poljak zatražio od Bajerna da ga proda ovog leta i da želi da pređe u Barselonu. Navodno Bajern je sada spreman da ga proda za 35-40 miliona evra, godinu dana pre isteka Levinog ugovora.

Po sličnom principu, Barsa će dovesti i stamenog štopera Kalidu Kulibalija. Senegalac je odbio ponudu Napolija, ulazi u poslednju godinu ugovora i spekuliše se da će ga Napoli pustiti za 30 miliona evra. Kulibali bi tako došao da bude udarni tandem sa Ronaldom Arauhom, Erik Garsija i novajlija Kristensen bi bili alternative uz Pikea.

Bekovski tandem bi trebalo da stigne iz Čelsija, takođe godinu pre isteka ugovora, Aspilikueta i Markos Alonso su mete, mada se i dalje pominje Aleks Grimaldo, bivši kapiten Barselone B i sadašnji član Benfike.

Za kraj, tu je Lidsov Rafinja, koji je zamena za Dembelea, ako Francuz ne potpiše ugovor. Međutim, čak i da ostane, ako Lids ispadne, Barsa neće propustiti priliku da ga dovede za 25 miliona evra, što će biti njegova klauzula ako njegov tim ode u Čempionšip. Rafinju zastupa Deko i lični uslovi su već dogovoreni.

Ne treba zaboraviti da je postignut dogovor sa Frenkom Kesijem, koji će pojačati konkurenciju u veznom redu, a on će kao i Kristensen stići bez obeštećenja. 

Dakle, uz njih dvojicu, slede Levandovski, Kulibali, Aspilikueta, Markos Alonso/Grimaldo i Rafinja. 

Ako uzmemo u obzir da oni dolaze da pojačaju konkurenciju umesto Lenglea, Umtitija, Mingeze, Brajtvajta, Traorea, Desta, Pjanića, onda je jasno koliko je Ćavijev plan paklen...

Inače, Barsa u nedelju gostuje ekipi Hetafea i to potpuno desetkovana, jer su suspendovani Erik Garsija, Alba i De Jong, povređeni Pedri, Pike i Arauho, pa u AdmiralBetu vredi probati kvotu 2,38 na 1Xi2+.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke