Ćavi potvrdio, do kraja roka još TRI pojačanja!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 14.08.2022.
10:40
Izvor: Sportske.net

Barsa će imati najluđi prelazni rok.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone nisu dobro otvorili sezonu, jer su neočekivano kiksnuli sa Rajo Valjekanom u prvom kolu na "Kamp nou".

Ćavijev tim je osvojio samo bod, iako je gol visio u vazduhu tokom 90 minuta, Stole Dimitrievski je ponovo začarao svoju mrežu.

Ova utakmica je po ko zna koji put pokazala da Barsa pod hitno mora da pojača bekovske pozicije. Seržinjo Dest je izostavljen tehničkom odlukom i to je bila jasna poruka da prihvati transfer, Barsa čeka pravu ponudu. To znači  da će Serhi Roberto ostati jedini desni bek, iako je po vokaciji vezni igrač. Arauho i Kunde takođe mogu da igraju po boku, ali su primarno štoperi i Ćavi je maštao da upravo njih upari u srcu odbrane. 

Ništa bolja situacija nije ni na levom  boku. Đordi Alba je ponovo bio loš i verovatno najgori Barsin igrač na ovom meču. Đerar Romero je istakao da su ljudi iz uprave nezadovoljni što je bio uopšte i starter, a kamoli i što je igrao do pred sam kraj kada ga je zamenio Obamejang. Za razliku od desnog boka, ovde se zna da će doći Markos Alonso. Transfer je dogovoren, Barsa će platiti 7-8 miliona evra i Španac bi od nedelje trebalo da stigne na lekarske preglede i potpis ugovora.

Ćavi je posle meča sa Rajom rekao da "mora da se pojača na poziciji desnog beka", ali je problem što se nijedno značajno ime ne pominje. Sezar Aspilikueta  je bio igrač na koga je Ćavi računao tokom čitavog leta, ali ga Čelsi nije pustio i na kraju je Španac čak potpisao i novi ugovor. 

Osim Alonsa i još uvek nepoznatog novog desnog beka, Barsa kreće u ofanzivu po Bernarda Silvu. Španac je u subotu po drugi put ove sezone ostao na klupi za rezerve, a nakon meča  sa Bornmutom, pozdravio se sa sve četiri tribine, ostao je poslednji na terenu i mnogi su ovo protumačili kao oproštaj i odlazak u Barsu. 

Silva je odavno dogovorio lične uslove do 2026. godine, a očekuje se da Siti prihvati Barsinu ponudu koja neće biti veća od 70 miliona evra. Barsa najpre mora da proda De Jonga, koji ima najveću tržišnu vrednost i godišnja primanja, i njegovo prisustvo preoterećuje budžet.

Ipak, De Jong je u subotu protiv Raja za pola sata pokazao da je igrač za Barsu, ali nažalost, zbog finansija će morati da prihvati smanjenje plate ili transfer, a on odbija oba. Barsa čeka Čelsi i Junajted, koji nude po 80-85 miliona evra, ali De Jong je taj koji i dalje jedini okleva.

Bernardo je spreman da krene put Barselone čim ode De Jong, a uz to očekuje se i da tokom naredne nedelje ode i Memfis Depaj, koji je dogovorio uslove sa Juventusom, dok su Samjuel Umtiti i Martin Brajtvajt  precrtani i bez brojeva i registracije za novu sezonu i čekaju najbolje ponude. 

Uz odlaske njih dvojice, De Jonga, Depaja i Desta, uz Alonsa, Bernarda i desnog beka, Barsa će zatvoriti jedan od aktivnijih prelaznih rokova.

Ukoliko i pored kiksa u prvom kolu verujete da Barsa osvaja titulu, kvota u AdmiralBetu je danas još veća - 2,50!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke