Ćavi želi doktora za trofeje, pojačanje od Pepa, šestorica su već precrtana?!

Autor: Milovan Longinov
subota 30.10.2021.
09:00
Izvor: Sportske.net

Sve je spremno za veliki povratak.

 David Borrat
David Borrat

Povezane vesti

Ćavi Ernandes će postati novi trener Barselone.

Iako je katarski Al Sad kategorički negirao bilo kakve pregovore, time je želeo da natera Barselonu na zvaničnu ponudu. Katalonci će morati da plate simboličnu kompenzaciju od milion evra, Ćavi je postigao sve lične uslove u ugovoru do 2024. godine. 

On bi trebalo da bude zvanično imenovan 4. novembra, ali verovatno neće debitovati do gradskog derbija sa Espanjolom koji je na programu 20. novembra, nakon reprezentativne puaze. Do tada će posao privremenog trenera obavljati trener Barselone B Serhi Barhuan, na utakmicama sa Alavesom, Dinamom iz Kijeva i Seltom.

Katalonski mediji otkrivaju da Ćavi već ima listu želja. Navodno, Ćavi će želeti da forsira igru po bokovima u formaciji 4-3-3 i za to mu se sviđa ideja da dovede Kingslija Komana. On odbija da produži ugovor sa Bajernom, ističe mu 2023. godine i time bi Barsa mogla da ga dobije na sniženju narednog leta. Koman je navodno zainteresovan da pojača Barsu. 

Drugi na listi je Rahim Sterling, ali njegov dolazak nije jednostavan. Ima ogromnu platu, a i doći će samo ukoliko Osman Dembele odbije da produži ugovor. Ako Francuz ode, Sterling bi trebalo da bude novo desno krilo.

I za kraj, Ćavi po svaku cenu želi da dovede novog štopera, što znači da su Klemen Lengle i Samjuel Umtiti precrtani. Takođe, nije isključeno da Đerar Pike naredne sezone bude rezervna opcija. Ćavi želi profil igrača kao što je bio Havijer Maskerano, dakle, ne kao što je Arauho, koji će sigurno biti starter, već niži, brži i agresivniji, pa se pominje da će to biti Žil Kunde iz Sevilje. 

Osim Lenglea i Umtitija, očekuje se da klub napuste - Serhi Roberto, koji će biti slobodan na leto i još nije postigao dogovor oko znatnog smanjena plate u novom ugovoru, potom Luk de Jong, Martin Brajtvajt i Filipe Kutinjo. 

Takođe, Riki Puđ će konačno dobiti šansu, jer je bilo očigledno da Kuman ima nešto lično protiv njega i da samo zbog toga nije igrao.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke