Ćavijeve alternative za Sterlinga, obe iz Londona, koja je bolja?

Autor: Milovan Longinov
utorak 23.11.2021.
12:40
Izvor: Sportske.net

Koje je najbolje rešenje?

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Ćavijev plan je jasan - na zimu mora da dobije još jednog napadača koji može da igra po krilu. 

Osman Dembele je "staklen" i prečesto povređen, a alternative su samo iz Barselone B. Protiv Espanjola Ćavi je počeo sa 17-godišnjim Ilijasom Akomahom, koga je u drugom poluvremenu zamenio 19-godišnji Abde Ezalzuli, koji je oduševio, ali su u pitanju ipak klinci. 

Stoga je Ćavi naručio igrača koji može da igra kao desno krilo i napadač, prva meta bio je Rahim Sterling, ali je on preskup, pa su u prvom planu sada alternative iz Čelsija - Hakim Zijeh i Timo Verner.

Zijeh je baš pravo desno krilo, na toj poziciji se proslavio u Ajaksu i došao u Čelsi, ali je kod Tomasa Tuhela uglavnom rezerva. 

Timo Verner nije klasično krilo, ali mu nije strana nijedna pozicija u napadu. Verner bi mogao da dođe na pozajmicu, baš kao i Zijeh, ali se čeka odgovor Čelsija.

Zijeh bi sigurno imao i poziciju i minutažu, dok je kod Vernera pitanje šta bi radio na terenu, jer je po profilu sličan Antoanu Grizmanu - nije ni krilo, a ni "devetka". 

Ipak, pojavila se informacija da Ćavi žali što Grizman nije ostao, njegov plan bi bio da ima inteligentnog napadača koji se kreće između linija, što je svakako i Timo Verner.

Barsa je spremna da uključi i obavezan otkup po isteku pozajmice, ali je pitanje da li će se pronaći na istoj cifri sa Čelsijem.

Ako nas pitate, jedan neka dođe samo do kraja sezone, a na leto treba prva meta da ostaje Karim Adejemi, koji se i pominje kao Ćavijeva najveća želja, ali je njegov dolazak iz Salcburga moguć tek u letnjem prelaznom roku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke