Čelsi i Enco saga traje - "Nepoštovanje Benfike, Enco Fernandez je poludeo"

Autor: Stefan Matić
petak 06.01.2023.
10:15
Izvor: Sportske.net

Teške reči trenera Benfike.

EPA-EFE/HUGO DELGADO
EPA-EFE/HUGO DELGADO

Povezane vesti

Čelsi je i dalje prvi favorit za dovođenje senzacije minulog Mundijala i igrača Benfike Enca Fernandeza. 

Argentinac je došao u Portugaliju pre tek šest meseci, jasno da ništa drugo ne može naterati Benfiku na prodaju sem aktiviranja otkupne klauzule koja iznosi 120 miliona evra. 

Informacije su bile da je to i Čelsi planirao, naravno uz nekoliko rata isplate sa tim da bi prva rata bila najveća. Međutim, do dogovora i dalje ne dolazi, pominje se kako su "plavci" bili spremni da izdvoje "tek" 85 miliona evra što je dobrano ispod onog što Benfika traži. 

Na temu je progovorio i trener portugalskih "orlova", Rodžer Šmit je bio i više nego razočaran ponašanjem engleskog kluba. 

"Postoji klub koji želi našeg igrača. Oni znaju da mi ne želimo da prodamo tog igrača. Pokušali su da pridobiju fudbalera na svoju stranu i oni znaju da jedino mogu dovesti tog igrača ukoliko isplate klauzulu. Tako da je to veoma jasna situacija. Ono što klub koji želi da kupi Enca radi je nepoštovanje svih nas, prema Benfiki i ja ne mogu prihvatiti ono što rade. Da napravite igrača 'ludim' i onda da se pretvarate kako možete platiti klauzulu a kasnije pokušate da pregovarate. Mislim da to nije dobar odnos između klubova koji žele da pričaju o igraču", izjavio je Šmit.

Deluje kako su se unutar portugalskog kluba razočarali u ponudu i princip poslovanja Čelsija, međutim situacija je kompleksna. Sa jedne strane imamo Enca koji je navodno već tražio da ne igra za Benfiku dok se ne reši situacija sa Čelsijem, a sa druge imamo Benfiku koja će insistirati na otkupnoj klauzuli. Biće to dug januar za navijače "plavaca".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke