Čelsi još nije pronašao "kompas" - Mareska tera iz kluba "krupnu zverku"

Autor: Mladen Heleta
subota 17.08.2024.
11:45
Izvor: Sportske.net

Šta rade "plavci"?

EPA-EFE/DAVID CLIFF
EPA-EFE/DAVID CLIFF

Povezane vesti

Pisali smo ovde nekoliko puta o katastrofalnim potezima Čelsija, otkako su američki vlasnici preuzeli klub od Romana Abramoviča... Kako je "rasturen" tim koji je pre samo tri godine bio prvak Evrope i kako je neverovatno veliki novac potrošen na "bezbroj" prosečnih igrača...

Ta politika se nastavlja se i uvom prelaznom roku, čini se da Čelsi nije pronašao "kompas", a izgleda da će novi menadžer Enco Mareska rešio da se otarasi i levog beka Bena Čilvela, jednog od retkih "preživelih" iz pomenute šampionske generacije.

Čelsi u ovom momentu na platnom spisku ima čak 43 igrača, a prema poslednjim izjavama italijanskog stručnjaka, mesta neće biti za zamenika kapitena iz prošle sezone.

"Čili je sa nama, ali ne trenira poslednjih dana jer je bolestan. Razlog što nije igrao na pripremnom meču sa Interom je sasvim jasan, iako mi se dopada kao igrač, problem je što se muči da nađe pravu poziciju. Ovog jutra imao sam 22 igrača na treningu i svako od njih će vam reći da želi da igra u nedelju protiv Sitija. Ali to je nemoguće", kaže Mareska i dodaje:

"Kada trenirate svaki dan i ne dobijate minute, to nije dobro za njih, ali ni za mene. Ja sam taj koji donosi odluke. Zato je nekad bolje otići da biste imali minutažu. Prelazni rok je otvoren i videćemo šta će se dogoditi".

Levi bek je u aprilu prošle godine produžio je ugovor sa "plavcima" do leta 2027.

Čilvel je samo jedan od igrača koje Čelsi želi da proda.

Trevo Čaloba je odstranjen iz ekipe i trenira odvojeno, a klub ne računa i na Armanda Broju i iskusnog Romelua Lukakua. Ista priča je i sa Konorom Galagerom koji i dalje čeka na transfer u Atletiko Madrid.

Čelsi sutra od 17.30 sati dočekuje Mančester siti u derbiju prvog kola Premijer lige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke