Čelsi ne staje, sledeći je Leao - "Plavci" mu sređuju dug?

Autor: Stefan Matić
nedelja 05.02.2023.
10:45
Izvor: Sportske.net

Dodatna garancija za Portugalca.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Klub iz Londona je jasno stavio do znanja da će biti ozbiljan igrač na tržištu. 

Novi vlasnik iz Amerike Boli je uverio navijače da će se u klub investirati i u eri nakon Abramoviča, Čelsi je potrošio preko šesto miliona evra u prethodna dva prelazna roku. I ne planiraju da stanu. 

Naredna meta je fenomenalni Rafael Leao. 

Italijanska štampa navodi kako su "plavci" ozbiljno zagrizli za Portugalca kome ugovor ističe krajem juna 2024. godine a "rosoneri" za sada ne uspevaju da nađu zajednički jezik sa igračem oko produžetka saradnja. 

Italijani takođe navode kako je Čelsi napravio presudan korak u ubeđivanju Leaa. Navodno je engleski klub spreman da pruži garancije Portugalcu da će pokriti njegov dug prema Sportingu iz Lisabona koji iznosi 18 miliona evra. O čemu se radi? Leao je, kao i mnogi njegovi saigrači, raskinuo saradnju sa Sportingom u avgustu 2018. godine kada su tokom jednog treninga na teren upali huligani na teren i napali štab i igrače.

Leao je otišao u Lil kao slobodan igrač, godinu dana kasnije francuski klub ga prodaje Milanu za sumu od 30 miliona evra. Ipak, kazna od 18 miliona evra stoji zato što je Leao bez ikakvog dogovora sa Sportingom raskinuo tada važeči ugovor na svoju ruku. 

Ovo je ponuda igraču za naredno leto, naravno pita se i Milan koji ima važeći ugovor sa Portugalcem. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke