Čelsi odustao, Liverpul se pridružio trci za napadača

Autor: Sportske Net
petak 24.09.2021.
09:06
Izvor: Sportske.net

Još jedan u redu.

EPA-EFE/Tim Keeton
EPA-EFE/Tim Keeton

Povezane vesti

Liverpul se pridružio ostalim klubova koji se utrkuju za potpisivanje napadača Borusije iz Dortmunda Erlinga Halanda.

Norvežanin je nastavio tamo gde je stao prošle sezone, postigavši izvanrednih 11 golova u svojih prvih sedam utakmica u svim takmičenjima.

Napadač je jedan od najvrednijih mladih nada evropskog fudbala.

Dortmund je uspeo da ga zadrži ovog leta uprkos interesovanju Barselone, Real Madrida i Čelsija, iako izgleda da su evropski prvaci prekinuli interesovanje za napadača nakon što su potpisali Romelua Lukakua.

Ali sada se Liverpul pridružio trci za 21-godišnjaka. On bi mogao da bude jedno od najzvučnijih pojačanja engleskog kluba, posle Van Dajka koji je stigao za 85 miliona evra. Posle njega među skupljima bili su Alison, kog su "redsi" platili 62,5 miliona, dok su potom stizali Žota za 45 miliona i Konate kao poslednji veći dolazak za 40 miliona evra. 

Od Halanda se očekuje još više u nastavku njegove karijere, s tim da će njegova klauzula o oslobađanju pasti na 90 miliona evra (77 miliona funti) krajem sledećeg juna.

I Dortmund zna da će se suočiti sa teškim izazovom da zadrže norveškog fudbalera sledeće godine.

"Naravno da će biti teško. Ne kažem, međutim, da to potpuno ne dolazi u obzir. Učinićemo sve što možemo da nam naši vrhunski igrači budu lojalni u budućnosti", rekao je za nemačke medije izvršni direktor Bundeslige Hans-Joakim Vacke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke