Čelsi ostao bez Ridigera - Ovo su njegove zamene?

Autor: Lazar Nikolić
petak 29.04.2022.
08:30
Izvor: Sportske.net

Trebaće Čelsiju "brdo" para.

EPA-EFE/NIGEL RODDIS
EPA-EFE/NIGEL RODDIS

Povezane vesti

Štoper Čelsija Antonio Ridiger postaće novi fudbaler Real Madrida, a njegova zamena mogla bi da dođe iz Pariza.

Nakon što su još ranije izgubili Andreasa Kristensena, koji je, kao slobodan igrač, napustio "Stamford bridž", aktuelni prvaci Evrope ostali su i bez Nemca Antonija Ridigera, koji takođe odlazi bez obeštećenja. I treći štoper Sezar Aspilikueta najverovatnije će poći stopama prethodne dvojice i napustiti klub na kraju sezone, nakon što mu istekne ugovor.

Menadžer Čelsija Tomas Tuhel moraće da reaguje na tržištu i "zakrpi rupe" nastale odlaskom štopera. Prema pisanju engleskih medija, nemački stručnjak planira da ode do svog bivšeg kluba, Pari Sen Žermena, i pokuša da sa sobom povede Prestona Kimpembea.

Opcije broj dva i tri za "plavce" jesu Atletikov Hose Himenez i Seviljin Žil Kunde.

Postoji mogućnost da klub iz Londona angažuje i više od jednog štopera, jer će "Stamford bridž" napustiti trojica pouzdanih defanzivaca, ipak, veliko je pitanje da li imaju dovoljno novca za ozbiljniji remont u poslednjoj liniji zbog problema sa vlasništvom.

Sve Čelsijeve želje su skupe, Kimpembe ima jak ugovor sa Psž-om, njegova vrednost procenjuje se na preko 40 miliona evra, Žil Kunde bi mogao da bude još teži zadatak, pored njegovog imena je cifra od 60 miliona evra, dok bi Atletikov Hose Himenez mogao da košta 50 miliona evra.

Sva trojic igrača imaju veliki kvalitet, ali će Čelsi nekako morati da nađe novac kako bi mogao da dovede bilo koga od njih.

Čelsi je svoje brige u Premijer ligi prebrinuo. "Plavci" su izborili plasman u Ligu šampiona naredne sezone, a u poslednjih pet kola čeka nas spektakularna bitka za titulu između Mančester sitja i Liverpula. AdmiralBet je spremio sjajne kvote na mečeve engleskog šampionata. Naša preporuka je dvojka na Siti protiv Lidsa, uz malo golova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke