Čelsi potrošio milijardu, šta je sledeće? Falji Ramadani stigao u London?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 29.07.2024.
07:42
Izvor: Sportske.net

Mareska će značajno promeniti tim...

EPA-EFE/DANIEL HAMBURY
EPA-EFE/DANIEL HAMBURY

Povezane vesti

Od dolaska u Čelsi, američki vlasnici, čitaj Tod Beli potrošili su više od milijardu evra. Ovog leta stigli su golman Viljareala Filip Jorgensen koji će se priključiti timu na američkoj turneji. Njegova kupovina znači da će naš Petrović verovatno otići. Doveden je i odlični mladi bek Boke Anselmi koji je bio meta Reala, ali on će ostati u Argentini na pozajmici.

Šta je sledeće?

Enco Mareska želi još nekoliko iskusnijih igrača, priča se da bi mogli da iskoriste probleme koje Kjeza ima sa Juventusom. Njegov agent Falji Ramadani je navodno u Londonu gde pregovara sa Čelsijem. U isto vreme igrač se sprema za razgovore sa Tijagom Motom, novi trener će mu saopštiti svoje viđenje situacije i eventualno ulogu u timu. Italijanski reprezentativac nije isti posle povrede protiv Rome pre dve godine, pa bi "Stara dama" da ga proda godinu dana pre isteka ugovora, cena je oko 25 miliona evra.

Čelsi želi i Alvareza iz Sitija koji bi da napusti šampionski tim kako bi igrao standardno, ali to neće biti lak posao. "Građani" ne odustaju od Argentinca, navodno neće ni pregovarati za sumu manju od milion evra. Alternativa je Ajvan TOni iz Brentforda za koga se očekivala veća jagma. Po nekim mišljenjima engleski reprezentativac bi se dobro uklopio sa Kolom Palmerom i Nkunkuom.

Neke od manje atraktivnih meta u napadu su Maks Bejer iz Hofenhajma, pa krilni igrač PSV Ajndhovena, Belgijanac Bakajoko.

Od slobodnih agenata pažnju privlači Adrijen Rabio, ali će Mareska morati i da smanji broj igrača kako bi dovodio nove.

Na listi za odlazak su Sar, Kepa, Lukaku koji nije blizu Napolija kako se pričalo, Čaloba, Konor Galaher (ima ugovor do kraja sledeće godine),Broja, Datro Fofana i nekoliko klinaca. Petrovića smo već pominjali, a navodni i Ben Čilvel može da ide ako stigne prava ponuda.

Čelsi je pretrpeo težak poraz na turneji od Seltika, pre toga su remizirali sa novim trećeligašem Reksamom. Pre derbija prtiv Sitija na startu šampionata, čekaju ih prijateljski mečevi sa meksičkom Amerikom, Sitijem u Ohaju, Realom u Karolini, i onda generalna proba protiv Intera u Londonu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke