Čelsi - Stiglo prvo pojačanje, ali navijači čekaju ono pravo! Spisak imena impozantan...

Autor: Boris Jovanović
nedelja 04.07.2021.
08:33
Izvor: Sportske.net

Samo, da li su ove mete realne?

EPA-EFE/Jose Coelho
EPA-EFE/Jose Coelho

Povezane vesti

Prvo pojačanje je tu, mada sigurno neće podići temperaturu među navijačima. U pitanju je Vejn Henesi, iskusni golman kome je istekao ugovor sa Kristal Palasom. Ovaj iskusni Velšanin koji je za "Zmajeve" branio na više od 100 mečeva, biće treći golman, umesto Kabaljera kome je istekao ugovor.

Ali, šta će se desiti sa velikim pojačanjima koja su najavljivana tokom leta. Tuhel želi tri ili četiri nova fudbalera kako bi nadogradio tim koji je osvojio Ligu šampiona, ali mu je za PL trku potreban širi izbor.

Od prve dve mete nema izgleda ništa, Ašraf Hakimi je blizu Pari Sen Žermena, a Borusija pošto je prodala Sanča nema potrebnu da pregovara oko Halanda. I dalje drže cenu od 170 miliona evra, sledećeg leta će Norvežanin po klauzuli vredeti 75 miliona.

Drugim rečima, teško je verovati da će Abramovič istresti sav taj novac kako bi preduhitrio rivale, tim pre što Haland nije oduševljen dolaskom u Englesku, on želi u Real. 

Sada se Čelsi ustremio na Lukakua, svog bivšeg igrača, ali je njegov plan da ostane u Interu. Napadač je potreban, ali i desni bek, Tuhel priprema Risa Džejmsa za ulogu trećeg štopera, a za desnu stranu traži nekoga ko je bolji sa loptom.

Uz to, "Plavci" traže i još jednog pleja i dalje nisu odustali od Miralema Pjanića na koga Barselona ne računa, ali i ne može da ga proda jer Bosanac ima veliku platu.

Šta će učiniti Nemac kome se žuri da dovede pojačanja i oformi tim za start prvenstvene trke?

Deklan Rajs ostaje prva meta, on može da igra na više pozicija i kao štoper i kao zadnji vezni. Odlični desni bek Atalante Joakim Mele bi mogao da bude rešenje za bok, a ako što se štopera tiče, teško će do Markinjoša iz PSŽ, Zule iz Bajerna je realnija opcija. 

U napadu se kao meta pominje Kalvert-Luin koji je takođe papren, ali verovatno jeftiniji od Lukakua.

Prema projekciji trebalo bi da stignu štoper, desni bek, jedan vezni igrač i napadač. Veliki broj igrača Čelsija je na prodaju, počev od Ejbrahama, preko Alonsa i Emersona Palmijerija, klub bi mogli da napuste Žiru, kao i igrači koji su bili na pozajmicama, ali i Zijeh koji je od dolaska Tuhela na marginama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke