Čelsijev izbor - Fernandez, Kaisedo ili "krađa" Arsenalove mete?

Autor: Stefan Matić
četvrtak 26.01.2023.
10:15
Izvor: Sportske.net

"Plavci" ne odustaju od pojačanja u vidu defanzivnog veznog.

EPA-EFE/Andrew Yates
EPA-EFE/Andrew Yates

Povezane vesti

Do kraja januarskog prelaznog roka je ostalo još pet dana. 

Najaktivniji u njemu pak nije završio sa svim svojim planovima, Čelsi i dalje želi da doda jednog kvalitetnog zadnjeg veznog za Poterov tim.

"Plavci" su prvobitno rešili da dovedu Enca Fernandeza, najboljeg mladog igrača proteklog Mundijala, ali zajednički jezik sa Benfikom nije pronađen. To jest, po izjavama Portugalaca, "plavci" su ih slagali. Od početka se znalo da Enco ne može iz Lisabona za sumu manju od 120 miliona evra, Čelsi je pristao na te uslove a onda došao u Portugal sa namerom da smanji potraživanja "orlova". 

Delovalo je kako će to sve uticati na Enca i njegove partije, ali Argentinac nastavlja sa odličnim igrama a po pisanju portugalskog Rekorda Argentincu sledi dva miliona evra bonusa ukoliko ne napusti klub tokom januara. Potom se Čelsi okrenuo ka Kaisedu, ali Brajton ne želi da pusti Ekvadorca za sumu nižu od 100 miliona evra. Barem ne tokom januara. "Galebovi" su skautirali par zamena za Kaiseda, Lajpcigov Haidara im je interesantan, ali su Nemci odbili prodaju tokom januara. "Plavci" su se nadali da bi Brajton mogao da nađe zajednički dogovor sa Lajpcigom, to bi i njima pomoglo sa Kaisedom, ali ništa od toga. Makar za sada. 

Poter i čelnici kluba sa "Bridža" imaju još jednu soluciju. Njihov rezervni pik jeste veznjak Evertona Onana, kojeg sa interesovanjem prati i Arsenal te bi ovo moglo biti direktno nadmetanje londonskih timova. 21-godišnjak se procenjuje na 35 miliona evra, Everton je tolko i uložio prethodnog leta u njegov dolazak iz Lila, ali jasno da bi očajni rezultati "karamela" mogli pogurati Onanu ka ranijem odlasku. Ostaje nam da sačekamo, do kraja januara je ostalo još par dana, ali verujemo da će Poter dobiti svog defanzivnog veznog samo je pitanje kog.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke