Čelsijev plan, vratiti čoveka od 120 miliona! Kako će izgledati pijaca prvaka Evrope?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 31.05.2021.
08:35
Izvor: Sportske.net

Tuhel ima vrlo jasnu viziju...

EPA-EFE/David Ramos / POOL
EPA-EFE/David Ramos / POOL

Povezane vesti

Čelsi će posle osvajanja titule prvaka Evrope biti aktivan na letnjoj pijaci, Tuhel će dobiti odrešene ruke da napravi tim, reši se nekih igrača, ali i dovede pojačanje. Naime, Žiru, Tomori koji je na pozajmici u Milanu, Hadson-Odoi, verovatno i Emerson Palmijeri ili Markus Alonso odlaze, klub će probati da negde udomi Kepu. 

Prva meta je napadač. Ona najteža Kejn, jer otpao, on ne želi da pređe u drugi klub u Londonu, a Levandovski i pored poruka koje šalje teško da može da bude otkupljen od Bajerna. Ni Haland nije opcija za ovo leto, pa se Čelsi logično okrenuo svom nekadašnjem igraču.

Romelu Lukaku je odigrao fantastičnu sezonu u Italiji, osvojio titulu, ali je Konte otišao, Belgijanac je razočaran, pa bi mogao da se vrati u klub za koji navija. Iako su ga pozajmljivali Evertonu, pa prodali, on je želeo da se vrati na "Stamford Bridž" ali je Rajola pregovarao sa Junajtedom. Kada je saznao da menadžer nije učinio ni najmanji napor da mu ispuni želju, otpustio je Italijana.

Lukaku ima cenu, ona je oko 120 miliona evra, Inter je u finansijskim problemima, ali za manje ne bi prodao Belgijanca. Uz Hakimija, verovatnije je da ode Lautaro, međutim, ako je Čelsi spreman da plati bogatstvo za čoveka koji je postigao 33 gola u šampionatu, moraće da otvori kesu.

Njihova nada da bi mogli eventualnim ubacivanjem par igrača tipa Emersona ili mladog Ejbrahama da smanje cenu verovatno neće proći, Interu je potreban novac. 

Od drugih pojačanja ciljaju i Deklana Raksa iz Vest Hema, ali to je teška meta. Tuhel je rekao da su mu potrebna dva ili tri igrača, ništa više i ponovio da će biti promena, odnosno da će jedan broj igrača napustiti klub.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke