''Čerupanje'' Bordoa - Dinamo i Hajduk u trci za slovenačkog napadača, i ne samo oni!

Autor: Darko Mitrović
subota 27.07.2024.
17:00
Izvor: Sportske.net

Ko će se ovajditi od bankrota čuvenog francuskog kluba.

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Povezane vesti

Preneli smo pre par dana - finansijska kriza u francuskom Bordou kuliminirala je bankrotom kluba koji je praktično pred gašenjem ukoliko se ne dogodi neki veleobrt.

Prema svim igračima su prekinute ugovorne obaveze i oni su sada praktično slobodni u izboru nove sredine.

Naravno, ta vest je snažno odjeknula širom Evrope, a pojedinim igrčima Bordoa izgleda da neće biti teško da pronađu novi angažman.

Jedan od njih je i 22-godišnji slovenački napadač Žan Vipotnik, koga smo mogli da gledamo i protiv Srbije tokom nedavnom Evropskog prvenstva, doduše kao zamenu za Benjamina Šeška.

Pre godinu dana je zagrebački Dinamo želeo da ga angažuje iz slovenačkog Maribora, ali je on odabrao Bordo u transferu vrednom 2.7 miliona evra i u prošloj sezoni francuske Lige 2 je upisao 37 nastupa, postigao 10 golova, uz četiri asistencije.

Posle najnovijih dešavanja u Bordou, odmah su se pojavile spekulacije da bi sada ipak mogao da pređe u Dinamo, ali ''Sportklub'' prenosi da se i Hajduk uključio u trku za mladog napadača.

Međutim, spisak zainteresovanih klubova se tu ne završava, pominju se i Sanderlend, Tvente i Bohum, ali i Maribor kome Bordo nije platio ceo iznos obeštećenja i teško da će to i učiniti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke