Četiri načina da Gvardiola zameni Alvareza i četiri transfer mete Sitija!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 08.08.2024.
09:44
Izvor: Sportske.net

Da li im je potreban neko? Nije, ali šta je Pepova namera?

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Nikoga nije iznenadio odlazak Hulijana Alvareza iz Mančester Sitija. Dobro su naplatili Argentinca, on je najskuplja prodaja u istoriji kluba, nije želeo da čeka šansu.

Da li će nedostajati?

Teško je reći, Pep ima kvalitetne zamene, a moguće je da i ne krene na pijacu kako bi pojačao ofanzivu.

Jedna varijanta je da promeni poziciju Filu Fodenu, engleski reprezentativac bi mogao da zaigra bliže golu, ali i da u nekim mečevima predvodi napad umesto Halanda. Njegovu poziciju u timu bi u tom slučaju zauzeo Savinjo, Brazilac koji je stigao iz Troe, jednog od klubova "Siti grupe".

Oskar Bob je takođe opcija, Norvežanin je bio efikasan u prijateljskim mečevima, mada ne bismo izvlačili zaključke na osnovu američke turneje. Ovaj mladi fudbaler je dobijao povremeno šansu prošle sezone, videli smo ga i sedam puta u startnoj postavi, debitovao je protiv Zvezde u Ligi šampiona, u Beogradu dao i gol, da bi se mesec dana kasnije, prošle zime upisao u strelce u PL protiv Njukasla.

Još dva mlada igrača bi mogla da profitiraju na račun Alvarezovog odlaska u Atletiko. 

Jedan je Džejms MekAti koji može da igra na više pozicija u ofanzivi, u pitanju je ofanzivni vezista ponikao u akademiji, drugi još jedan igrač iz omladinske škole Niko O'Rajli, mada je on bolji kada igra nešto povučenije. 

Prva Pepova meta ovog leta je bio Bruno Gimaraeš, ali je Njukasl odoleo. Pojavile su se priče o trampi (uz novac naravno) za Kansela, međutim od toga nema ništa. Portugalac jeste na prodaju, ali nema baš mnogo interesovanja.

Ako bi Siti kupovao špica, mete se znaju, Kviča Kvaraškelija iz Napolija, ali od toga ovog leta nema ništa, Eze iz Palasa i Rodrigo iz Reala. Ovaj poslednji bi mogao da izgubi mesto u timu zbog Mbapea, pa u Engleskoj pretpostavljaju da bi bio legitimna meta "Građana". Pominje se i Pedro Neto iz Vulvsa, ali on je bliže Totenhemu.

Realno, šampionu Engleske nije zapelo, Alvarez je bio negde između klupe i prvog tima, pa se odlazak neće mnogo osetiti, ni ako ne stigne novi igrač.

Kada je u pitanju neko ko bi igrao uz Rodrija, zemljak iz reprezentacije Mikel Merino je blizu Arsenala, ali spekuliše se da bi Pep mogao da pokvari transfer bivšem učeniku Arteti.

Do sada, Siti je doveo samo Savinja, a Brazilac bi mogao da debituje već u "Komjuniti Šildu" za vikend kada ćemo derbi Mančestera gledati na "Vembliju".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke