Četiri uslova Reala za Mbapea, pa ovo je nemoguće ispuniti?!

Autor: Boris Jovanović
petak 02.12.2022.
08:31
Izvor: Sportske.net

Da li je voz za Madrid prošao samo jednom?

EPA-EFE/Noushad Thekkayil
EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Povezane vesti

Španski mediji forsiraju priču da Mbape gleda ka Madridu, da priče tokom jeseni nisu bile bez osnova i da Francuz želi u Real, odnosno da se pokajao jer je produžio ugovor sa Parižanima.

Sećate se verovatno letošnjih priča da je iznervirani Florentino Perez zatvorio vrata zauvek Francuzu koji je promenio odluku i pogazio reč, ali prvi čovek Reala je pre svega političar, ume da procenjuje argumente za i protiv.

Sigurno da, ako se ukaže šansa, Real ne bi imao ništa protiv da dovede Mbapea, ali on mora da pristane na četiri uslova.

Prvi je da bude slobodan, tačnije da se izbori za raskid ugovora sa Parižanima, što će teško ići, mora da sačeka da sadašnji istekne, još dve i po sezone. Postoji i druga varijanta, da PSŽ odluči da ga pusti, kako bi uštedeo ogroman novac, ali to je malo verovatno, čak i ako igrač bude nezadovolja.

Što se ostlaih uslova Reala tiče, Mbape bi morao da se odrekne velikog novca. Perez prihvatada Francuz bude najplaćeniji igrač tima, ali bi morao da se uklopi u platne kategorije Reala, tačnije razlika u odnosu na ostale ne bi mogla da bude ogromna jer bi to stvorilo jaz u svlačionici.

Što se tiče marketinških prava, delila bi se, tačnije Real bi imao blizu 50%, dok sada Mbape uzma sve za sebe. 

I jasno, Mbape više ne bi imao povlašćeni status kao u Parizu, niti bi mogao da odlučuje o stvarima vezanim za teren.

Drugim rečima bio bi najveća zvezda tima, ali ograničen na teren.

Jasno da su male šanse da ispuni ove uslove, a realno belom dresu je mnogo bliži Haland, koji ima klauzulu o otkupu ugovora, Perez je spreman to da plati, verovatno ne ovog, već sledećeg leta i da dobije po mnogima najboljeg centralnog napadača na svetu, norvešku mašinu za golove.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke