Ćolov presing - Ne jedan, već dvojica Srba u Atletiku?

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 13.01.2022.
09:46
Izvor: Sportske.net

Izgleda da se stvari razvijaju u tom pravcu...

EPA-EFE/JOSE COELHO
EPA-EFE/JOSE COELHO

Povezane vesti

Nije tajna da će u Atletiku biti dosta promena na leto, predviđa se veliki zaokret, pogotovo jer tim neće odbraniti titulu, a sa druge strane, neke Simeoneove formule više ne rade.

Kako tvrde španski mediji, sigurno odlazi Suarez, a Kunja koji je doveden kao napadač je razočarao.

Zbog toga, sve je usmereno na potragu za napadačem, i priča se da u ovom trenutku "Jorgandžije" imaju najveće šanse da se domognu Srbina. Dva su razloga, jedan je što bi DV9 najradije, ako već ne može u Juventus, otišao u Španiju, drugi jer su spremni da plate ono što Srbin traži, oko 16 miliona evra po sezoni. To bi moglo da znači i odlazak Grizmana u Englesku kako bi se oslobodio novac za Vlahovića. Atletiko ispunjava još jedan uslov, igraće verovatno Ligu šampiona, a bili bi idealna sredina za Vlahovića. Italijanski mediji tvrde da je Arsenal odustao, prevelika je i provizija za Vlahovićeve menadžere, a čini se da on nije zainteresovan da obuče dres "Gunera".

Ali, to nije sve od Simeonea što se tiče Srba. Interesovanje za Nikolu Milenkovića je veliko, Argentinac vidi Blekija kao idealnu soluciju za renoviranje odbrane koja ne blita ove sezone i primila je više golova od očekivanog. Otišao je Tripije, priča se da bi i još jedan štoper, Brazilac Felipe ili Mario Ermozo mogao da bude prodat, sigurni su samo Himenez i Stefan Savić. 

U svakom slučaju, dupli transfer Milenkovića i Vlahovića koji ulaze u poslednju godinu ugovora na leto bi mogao da bude rešenje, ali za to će biti potreban ogroman novac. Ipak, prodaja par igrača bi svakako olakšala posao Madriđanima, a moguće je da ponude i nekog igrača Fiorentini kao deo paketa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke