Crna lista, oni su krivi što Mesi još uvek nije potpisao!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 04.07.2021.
09:55
Izvor: Sportske.net

Šta se zapravo krije iza svega?

EPA-EFE/Juan Mabromata / POOL
EPA-EFE/Juan Mabromata / POOL

Povezane vesti

Lionel Mesi je već četvrti dan bez ugovora i slobodan na tržištu, ali u Barseloni ne paniče, jer imaju dogovor sa kapitenom.

Đoan Laporta je zatekao klub u neverovatnoj finansijskoj krizi i uprava mora da povlači pametne poteze kako bi izbegla sve probleme.

Finansijski presek pravi se 30. juna i to je jedan od razloga zbog kog Barsa nije mogla da potpiše novi ugovor sa Leom pre njegovog isteka.

Barsin budžet je preopterećen i klub nije bio u mogućnosti da Leu ponudi dogovorena primanja, jer je prethodno morao da se reši "škarta" i otpisanih igrača.

Mateus Fernandes je dobio čiste papire, odnosno jednostrani raskid ugovora, a istovremeno tokom prošle nedelje isto je ponuđeno i Samjuelu Umtitiju i Miralemu Pjaniću za koje takođe nema mesta. Pjanić je odmah prihvatio ideju na ode, jer zna da kod Kumana neće imati minutažu, dok Umtiti uporno odbija da ode, verovatno zbog plate od 12 miliona evra. 

Barsa je poručila Umtitiju da će raskinuti ugovor, spremna da odu i na sud, ako Francuz odbije ponude Liona i Olimpik Marseja koji ga žele na pozajmici. 

Sledeći koji najviše opterećuje budžet i mora da ode je Filipe Kutinjo. Problem je u tome što je Brazilac povređen već pola godine i za njega nema ponuda niti zainteresovanih klubova. Verovali ili ne, on je treći najplaćeniji igrač u ekipi iza Mesija i Grizmana i to je ogroman problem za Barsu. 

Takođe, Laporta želi da proda i golmana Neta, Alenju, Lenglea, Brajtvajta, dok će za Grizmana slušati ponude i prodati ga u slučaju da stigne prava. Žunior Firpo bi danas i zvanično trebalo da potpiše za Lids za obeštećenje od 15+3 miliona evra.

Sve u svemu, Mesi će potpisati  novi ugovor, ali tek kada se Barsa odrekne suvišnih i preplaćenih igrača što po svemu sudeći ide daleko teže od očekivanog.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke