Crno-beli plaćaju, crno-beli likuju - Vlahović puni kasu Partizana, a to nije sve!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 25.01.2022.
09:39
Izvor: Sportske.net

Lepa cifra će se pojaviti na računu Partizana.

FSS
FSS

Povezane vesti

Srpski napadač Dušan Vlahović na pragu je prelaska u Juventus ove zime, javljaju svi relevantni italijanski mediji.

Činilo se da će Dušan ostati na "Artemio Frankiju" do leta, ali Juventus je spremio 67.000.000 za golgetera Viole i on će se po svemu sudeći već ove zime preseliti u Torino. Spremna mu je i plata od sedam miliona evra godišnje, što zadovoljava njegove apetite, ali najvažniji indikator za njega jeste ostanak u Italiji uz mogućnost borbe za velike trofeje. Juve u ovom trenutku nije ekipa sposobna za tako nešto, ali upravo bi Vlahović, zajedno sa Federikom Kjezom, mogao da pokrene novu eru "stare dame". 

Čitava saga pomno se prati i u Partizanu, odakle je Vlahović jula 2018. godine krenuo put Firence. Na osnovu procenta od prodaje, Fjorentina će morati da prosledi dva i po odsto od transfera Dušana Vlahovića na račun Partizana, što iznosi nešto oko 1.600.000 evra. Vlahović je prodat "ljubičastima" na zimu 2017. godine, a sporazum je stupio na na snagu kada je Dušan postao punoletan pola godine kasnije. Prema tome, na osnovu trening komenzacije, Fjorentina će morati da izdvoji 2.5 odsto.

Međutim, tu nije kraj. Kako se u engleskim medijima sve učestalije pojavljuje ime Nikole Milenkovića koji bi za 32.000.000 evra mogao da pojača Njukasl, Partizan bi ponovo mogao da trlja ruke. Popularni "Bleki" donosi Partizanu 3.5 odsto od svog transfera, što bi u slučaju da gorepomenuta cifra zaista bude plaćena od strane Njukasla, srpskom klubu donelo više od 1.100.000 evra. 

Dakle, Partizan čeka rasplet situacija sa svoja dva bivša fudbalera, a kasa će, izvesno je, biti punija za više od 2.700.000 evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke