Čudno - Liverpul prodaje Minamina u PET rata!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 21.06.2022.
22:45
Izvor: Sportske.net

Liverpul prodaje napadače šakom i kapom.

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Uprave Liverpula i Monaka dogovorile su transfer napadača Takumija Minamina.

Japanac je odigrao važnu ulogu u minuloj sezoni ekipe Jirgena Klopa, posebno kada su Karabao i FA kup u pitanju. Da nije bilo njegovih golova (sedam u dva turnira), Liverpul se ne bi domogao finala, a kasnije ni trofeja u ovim takmičenjima.

Ipak, to nije nešto što je oduševilo Japanca čija je minutaža u Premijer ligi i Ligi šampiona bila mizerna. On je nedavno rekao kako čak ni ti golovi i dobre predstave nisu nailazile na povećanje minuta, te da je igrao u utakmicma koje su bile manje važne.

Sada će nakon što je prošle sezone bio pozajmljen Sautemptonu, napustiti Liverpul u koji je stigao iz Salcburga 2020. godine za 8.500.000 evra. Naredna destinacija biće Monako koji je spreman da plati 15.000.000 za ovog polivalentnog napadača, uz 3.000.000 bonusa, a ono što je posebno interesantno jeste da će novac biti isplaćen u čak pet rata!

Tako nešto se obično očekuje kada su pozamašniji transferi u pitanju, ali Monako i Liverpul su očigledno pronašli princip koji odgovara i jednoj i drugoj strani.

Liverpul će tako ovog leta ostati bez još jednog ofanzivca. Divok Origi otišao je kao slobodan igrač, Sadio Mane će u sredu biti predstavljen kao novi napadač Bajerna, te sada Minamino kreće put kneževine. Stoga, ostaju sa Firminom, Eliotom i Žotom kao alternativama za Luisa Dijaza, Mohameda Salaha i Darvina Nunjeza. A usput bi mogao da im se priključi i poneki akademac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke