Da li je ovo Ten Hagov Junajted kojem se nada svaki navijač Mančester Junajteda?

Autor: Milovan Longinov
subota 14.05.2022.
09:30
Izvor: Sportske.net

Šta sve želi i šta može Ten Hag?

 EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Mančester Junajted je dobio novog vođu, a očekuje se da prelazni rok ovog leta bude jedan od najznačajnijih u istoriji.

Brojna imena se povezuju sa Junajtedom, što je nekako praksa i godinama unazad, ali je razlika što sad klub mora da deluje i što mora da dovede prava pojačanja. Ujedno, Ten Hag je dobio garanciju da će imati veliki uticaj pri izboru kupovina, a mi smo se potrudili da na jednom mestu prenesemo šta se sve najčešće pominje sa  Junajtedom ovih dana.

O Frenkiju de Jongu pišemo danima unazad, navijače je zagolicao i Rio Ferdinand, on jeste velika želja Holanđanina, ali transfer neće biti tako lak. Ćavi želi De Jonga, a i De Jong želi da ostane u Barsi. Uprava Barse je voljna da ga proda samo zbog krize i neophodnog novca, a nema mnogo igrača koji vrede 70-80 miliona evra.

Ten Hag bi najviše voleo da upari De Jonga sa Lidsovim Kalvinom Filipsom. I on se ranije povezivao sa Junajtedom, ali i Lids traži debelo obeštećenje, tako da ni ovo neće biti lak poduhvat uprave.

Današnje informacije su zanimljive, a to je da Junajted pomno prati i situaciju oko slobodnih agenata, Paula Dibale i Osmana Dembelea. Dibala definitivno odlazi kao slobodan iz Juventusa, dok za Dembelea još uvek postoji tračak nade da zbog Ćavija potpiše novi ugovor. Ukoliko se to ne dogodi, Junajted će pokušati da ga dovede, iako ga žele i Čelsi i PSŽ.

U odbrani je Ten Hagova meta Kalidu Kulibali, koga takođe želi i Barselona, Senegalac je dostupan za 30-35 miliona evra, jer ulazi u poslednju godinu ugovora. Još jedna informacija se pojavila u španski medijima, Šime Vrsaljko, koji postaje slobodan na leto, mogao bi da bude alternativa na poziciji desnog beka, jer je jeftin i prihvatio bi ulogu rezerviste. 

Za kraj, najveći problem biće novi centralni napadač. Darvin Nunjez je meta, ali Portugalca juri i PSŽ i brojni drugi klubovi, a usput Benfika traži 100 miliona evra. Haland je otišao u Siti, Levandovski želi u Barsu, pominje se da bi Sebastijan Aler mogao da napusti Ajaks, ali on gleda ka Nemačkoj, žele ga i Bajern i Dortmund, tako da se za sada ne povezuje sa Junajtedom. 

Zaključak je da bi Junajted bio veoma zanimljiv ako dovede Kulibalija, De Jonga, Kalvina Filipsa, Osmana Dembelea i Darvina Nunjeza, ali to za sada zvuči kao san za navijače "crvenih đavola"...

Mančester Junajted i ovu sezonu završava bez osvojenog trofeja, Liverpul je osvojio Liga kup, a danas može i FA kup, AdmiralBet nudi odličnu kvotu na pobedu Redsa uz manje od tri gola - 2,80, dok je u Premijer ligi Siti na korak od nove titule, ima 30 bodova više od Junajteda, koji je ostao i bez Lige šampiona...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke