Da li je Svilar pogrešio u izboru kluba?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 27.03.2022.
10:44
Izvor: Sportske.net

Predugo traje njegova pauza.

EPA/PETER POWELL
EPA/PETER POWELL

Povezane vesti

Kako sada stoje stvari, mladi srpski golman Mile Svilar bi ovog leta trebalo da donese možda i najvažniju odluku u svojoj karijeri.

Ovaj momak ima samo 22 godine, ali je još od 2017. član lisabonske Benfike, u čijem dresu je još kao tinejdžer dobio priliku da brani i u Ligi šampiona.

Međutim, kasnije je pao u drugi plan, pa od januara prošle godine nije odigrao ni minut u zvaničnim utakmicama za Benfiku. Jedini zabeležen nastup u ovih godinu i dva meseca imao je u utakmice Srbije i Katara početkom septembra, kada je 45 minuta čuvao mrežu ''Orlova''.

Njemu ugovor sa Benfikom ističe na kraju ove sezone i vež uveliko traju spekulacije gde će nastaviti karijeru. Od izuzetne važnosti je da sada ne napravi novu grešku, jer za golmana njegovih godina je veoma značajno da brani u kontinuitetu i tako stiče neophodno iskustvo.

Španski As otkriva da je Žoze Murinjo zainteresovan da ga dovede u Romu, a ova opcija se izgleda dopala i Svilaru, pa se očekuje da uskoro potpiše dugoročni ugovor sa Riumljanima. Murinjo se u njegove kvalitete uverio kao trener Mančester junajteda, kada je gostovao u Lisabonu protiv Benfike, a mladi Svilar je tada ostavio odličan utisak.

Isti izvor piše i o interesovanju Sosijedada, ali navodno je Roma za sada u prednosti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke