Da li je Totenhem mali klub? Transfer koji bi mogao to da dokaže

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 15.07.2021.
10:05
Izvor: Sportske.net

Francuz neće u London.

EPA-EFE/Peter Powel
EPA-EFE/Peter Powel

Povezane vesti

Pisali smo u sredu da je kao kula od karata srušena zamisao Totenhema da iz Sevilje dovede talentovanog francuskog defanzivca Žila Kundea, jer je fudbaler lično odbio da se preseli u severni London, uprkos dogovoru dva kluba.

Kako obrazloženje je rekao da čeka bolju priliku, indirektno poručivši da Totenhem nije dovoljno veliki, a već danas sve je bliže prelasku u Mančester junajted.

Junajted je posle angažovanja Džejdona Sanča u poteri za Rafaelom Varanom iz Real Madrida, koji je neodlučan po pitanju gde će igrati naredne sezone.

Dva kluba još nisu postigla dogovor, a Francuz se nije usaglasio ni sa kraljevskim klubom oko produžetka ugovora, koji mu ističe 30. juna naredne godine.

Vremena za čekanje na "Old Trafordu" više nema, pa su se prema najavama dobro obaveštenom Fabricija Romana nagoveštaji intezivirali po pitanju Kundea.

Francuz ima dve odlične sezone iza sebe u Sevilji. Već u debitantskoj je osvojio Ligu Evrope, vreme je da načini iskorak, a ukoliko mu se ne ostaje u Španiji, gde ga traže Real Madrid i Barselona, Junajted je sasvim logičan izbor.

Ukoliko bi stigao u Junajted, jasno je da je teza o Totenhemu kao nedovoljno atraktivnoj prilici tačna. Da ne kažemo o malom klubu.

Dolazak Kundea ne bi okonačao priče o pojačanjima u poslednjoj liniji Junajteda, pošto se sve glasnije spominje i dolazak engleskog reprezentativca Kirana Tripijea sa oreolom šampiona Španije i vicešampiona Evrope. Inače, bivšem fudbaleru Totenhema.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke