Da li to Roma iz senke vreba Skudeto? Vajnaldum pred vratima Rima!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 24.07.2022.
20:11
Izvor: Sportske.net

Nema sumnje da bi ovaj fudbaler bio pravi kapitalac Žozea Murinja u prelaznom roku .

EPA-EFE/Kenzo Tribouillard
EPA-EFE/Kenzo Tribouillard

Povezane vesti

Roma je prošle sezone osvojila Ligu konferencije, što joj je prvi trofej pod okriljem UEFA. Žoze Murinjo je ispisao istoriju i postao trener sa svim UEFA peharima u svojim vitrinama, ali taj uspeh će izgleda biti samo zamajac pred velike stvari za koje se spremaju u Rimu.

Sledeće sezone će se igrati Liga Evrope, cilj je plasman u Ligu šampiona, ali s obzirom na nepredvidivost Serije A u poslednje dve sezone, nema sumnje da će Murinjo iz prikrajka merkati i sam Skudeto.

Na Olimpiku se formira ozbiljan tim. Okosnica je sačuvana, ostaje da se vidi šta će biti sa Zaniolom, a stigli su Paolo Dibala, Nemanja Matić i Zeki Čelik.

Poslednje vesti iz Italije kažu da su Roma i Pari Sen Žermen sve su bliži dogovoru, a time i realizaciji posla u kojem bi Žoržinjo Vajnaldum napustio šampiona Francuske i preselio se u Rim. 

Holanđanin je pod ugovorom sa Parižanima do leta 2024. godine, a njegova vrednost procenjuje se na 18 miliona evra.

Nema sumnje da bi ovaj fudbaler bio pravi kapitalac Žozea Murinja u prelaznom roku i da bi Roma sa njim u timu sa pravom mogla da cilja najviše moguće ambicije.

Vajnaldum (31) je karijeru počeo u Fejenordu, a potom je nastupao za PSV, Njukasl i Liverpul, pre nego što je prošle godine stigao u Pariz, gde se nije najbolje snašao i gde na njega ne računaju najozbiljnije. Bio je važan šraf u mašineriji Liverpula, u osvajanju Lige šampiona pre tri godine.

Za A tim Holandije je odigrao 85 mečeva i postigao 26 golova. Biće jedna od glavnih uzdanica ove reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Kataru. Možda kao igrač Rome?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke