Da, Loris Karijus napušta Liverpul, a sa njim i najmlađi strelac u istoriji kluba!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 09.06.2022.
11:15
Izvor: Sportske.net

Gde sad?

Beta/AP Photo/Pavel Golovkin
Beta/AP Photo/Pavel Golovkin

Povezane vesti

Fudbalski klub Liverpul saopštio je će nekoliko igrača kao slobodni agenti napustiti tim ovog leta.

Prvi među njima jeste Divok Origi. Belgijski napadač došao je 2018. godine iz Lila, potom se do prvog tima Liverpula probijao preko pozajmice u Volfsburgu da bi od tada bio stalni član Klopove ekipe za koju možda nije postigao pregršt golova, ali sve one koje je dao - bili su od neizmerne važnosti. 

Konkretno, pogodak za pobedu protiv Evertona u derbiju u 96. minutu, gol Barseloni na "Enfildu" za preokret i plasman u finale Lige šampiona, a potom i egzekucija u finalu borbe za "ušati pehar" iste godine protiv Totenhema i još mnogo drugih golova.

Njemu se klub posebno zahvalio na svemu, kako špalirom na poslednjoj ligaškoj utakmici na "Enfildu", tako i porukom na zvaničnom sajtu. S druge strane, zahvalnice su, ali u blažem obliku, dobili bivši akademci Šeđi Odžo, te velika nada Ben Vudburn (najmlađi strelac u istoriji kluba) i poznati golman Loris Karijus. On se ne pamti po dobrom u Liverpulu jer je svojim kiksevima, posebno u finalu Lige šampiona 2018. godine protiv Reala doprineo da Madriđani dođu do trofeja pre "crvenih". Navijači Liverpula rekli bi: "Konačno". Zaista, njegov boravak u Merzisajdu deluje kao večnost i upravo mu je taj meč u finalu LŠ bio i poslednji za matični klub. 

Igrao je na pozajmicama u Union Berlinu i Bešiktašu gde se takođe nije proslavio. Pitanje je da li će uspeti da nađe angažman na visokom nivou jer je poznato da ga većina ne želi zbog minulih radova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke