Da ne poveruješ, Mbape odbio bogatstvo, stvara se drim-tim!

Autor: Boris Jovanović
subota 26.02.2022.
09:55
Izvor: Sportske.net

Izgleda da ćemo videti napad iz snova!

AP Photo/Jeremias Gonzalez
AP Photo/Jeremias Gonzalez

Povezane vesti

Izgleda da od planova PSŽ nema ništa. Iako francuski mediji tvrde da se sada Mbape koleba, danas su se pojavile informacije da nema nameru da ostane, bez obzira na ishod sezone. Navodno je odbio i 60 miliona po sezoni i ponovio čelnicima kluba da se ne radi o novcu. 

Real čeka, veruju da se fudbaler neće predomisliti, a u pozadini je posao oko Halanda. Izgleda da on ne pristaje da ostane još sezonu u Dortmundu i da će Real morati da reaguje, kako ne bi izgubio Norvežanina.

Ono što je prednost Los Blankosa u odnosu na sve ostale klubove je želja igrača, on neće slušati druge ponude ako se pojavi Real.

Dobra vest za navijače Merengesa je što novca ima. Naime, isplatiće se pametna politika Florentina Pereza tokom pandemije. Real je već godinama prodavao, uglavnom mlađe igrače i to iz svoje kantere, štedeo na platama jer nije mogao da se oslobodi Iska, Bejla i Marsela. Oni če biti prošlost u junu, klub će uštedeti više od 30 miliona neto, što je verovatno dovoljno za više od polovine plate dvojice igrača.

Prema tvrđenjima "Marke", Mbape i Haland bi trebalo da pristanu na oko 35, odnosno 20 miliona po sezoni, što bi troškove njihovih plata dovelo na oko 100 miliona bruto. Naravno, da ovo nisu jedini troškovi transfera, Halandova sloboda košta 75 miliona, plus provizija za Rajolu i oca Alfija, a novac jer potpisuje kao slobodan igrač čeka i Mbapea.

Uz to, Real ima plan da cementira Vinicijusa kako bi stvori zastrašujući trio za budućnost.

Ima i problema, Benzema ne gleda blagonaklono na dolazak Halanda na leto, u tom slučaju njegova pozicija u timu bi bila dovedena u pitanje. Florentino naravno ne želi da Francuz ode, ali ako bude insistirao pustiće ga, dok traži rešenje da se oslobodi Azara koji je najplaćeniji igrač u timu. Eventualnim odlaskom Benzeme i Belgijanca, uštedeli bi još 60 miliona bruto, ali za sada su ta dva poteza ipak daleko od realizacije. Sve u svemu, Real je na putu da na leto stvori novi drim-tim, osim pomenutog tandema dvojice najtalentovanijih napadača na svetu, meta je i Ridiger iz Reala, ako smanji prohteve, kao i neko od mlađih levih bekova, ali za sada nema naznaka ko bi to mogao da bude...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke