Da se Ćavi pita, ovako mora da izgleda Barsina postava, ali moraće da posluša Laportu!

Autor: Milovan Longinov
utorak 15.08.2023.
12:45
Izvor: Sportske.net

Ovo je tim koji Ćavi Ernandes želi.

EPA-EFE/Alejandro García
EPA-EFE/Alejandro García

Povezane vesti

Barselona i dalje traži načine da se pojača ovog leta, a Ćavi Ernandes ne odustaje od svojih zamisli.

Trener Barselone jasno je stavio do znanja da mu je neophodan još jedan ofanzivni vezni igrač, a ne napadač, kao što želi Đoan Laporta.

O tome smo već pisali, Ćavi zahteva da dobije Žoaa Kansela, ako je već Huan Fojt preskup, a da isto tako želi Đovanija Lo Selsa kao jeftiniju opciju umesto Bernarda Silve. Argentinac takođe želi u Barselonu, jer nije u prvom planu kod Postekoglua u Totenhemu, mada je svestan da će biti u rotaciji i kod Ćavija Ernandesa. 

Šta zapravo želi Ćavi?

Otišli su Serhio Buskets i Frank Kesi, kao i Niko Gonzales po povratku sa pozajmice, ali opet ima brojčano dovoljan broj veznih - Frenki de Jong, Oriol Romeu, Ilkaj Gundogan, Pedri, Gavi i Serhi Roberto. Međutim, Ćavi po potrebi, kao što je bilo u nedelju protiv Hetafea, želi da mu De Jong igra libera i iznosi loptu iz poslednje linije, a takođe, Gavi neretko igra na levom boku, tako da mu je potreban još jedan kreativni vezista. Prošle sezone Barsa je bila u velikom problemu kada su istovremeno van stroja bili Pedri i Gavi i zato je Ćavi naglasio da mu je duža klupa neophodna.

Kanselo bi bio idealno pojačanje jer podjednako dobro može da igra na oba boka. Ćavi nema poverenja u Markosa Alonsa, Alehandro Balde je nezamenjiv, ali ne može da igra čitavu sezonu, tako da bi Kanselo po potrebi igrao i levo. Prvobitni plan je da Kanselo i Balde budu bekovski, a Kunde i Arauho štoperski par, dok će Kristensen i Injigo Martinez biti u rotaciji. 

U napadu će veliku šansu dobiti Lamin Jamal, iako je rođen 2007. godine, impresionirao je na pripremama kao i za 20 minuta koliko je igrao protiv Hetafea. Abde Ezalzuli je takođe dobio šansu i pokazao da može da pomogne, tako da deluje da će Ansu Fati definitivno biti prodat. 

Ćavijev tim, da se on pita, treba da izgleda ovako: 

Šta Đoan Laporta želi da promeni?

Predsednik Barse ne odustaje od Feliksa i smatra da bi Portugalac, ako ode Ansu Fati, mogao da ima značajnu ulogu kao levo krilo. 

U tom slučaju, Feran Tores bi bio alternativa Levandovskom, jer je špica igrao i na pripremama, iz nekog razloga Ćavi ga ne koristi na desnom krilu, što je njegova prirodna pozicija. 

Feliks želi samo u Barsu, agent mu je Žorž Mendeš koji će do poslednjeg trenutka pokušavati da ga odvede u Kataloniju. 

Laporta smatra da Barsa mora da dovede bombastično pojačanje, posebno pošto su propali svi poslovi oko Mesija, Silve i Nejmara. 

Deluje da će Ćavi morati da prihvati i Feliksa, koji je bio njegova poslednja opcija, a Laportina prva...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke