Dandžuma ima novi klub - Prošle godine se borio za pehar Lige šampiona, sada će za "goli život"!

Autor: Lazar Nikolić
subota 21.01.2023.
09:01
Izvor: Sportske.net

A toliko se pričalo o njemu.

EPA-EFE/Domenech Castello
EPA-EFE/Domenech Castello

Povezane vesti

Nije prošlo puno vremena od polufinala Lige šampiona u kojem su se susreli Viljareal i Liverpul. Tada je holandski ofanzivac Arnaut Dandžuma predstavljao najveći pretnju po tim Jirgena Klopa, ali su "crveni" uspeli da, uz dosta muke, eliminišu špansku senzaciju i plasiraju se u veliko finale.

Činilo se tada da će Dandžuma moći da bira novi klub. Navodno su stizale brojne ponude velikana, između ostalih i Liverpula, ali je Viljareal odlučio da sačuva svog najboljeg igrača sa kojim ima ugovor do leta 2026. godine.

Ipak, sve se promenilo prošle jesezni. Novi trener "žute podmornice" Kike Setijen nije oduševljen igrama 25-godišnjaka rođenog u Lagosu, te je Dandžuma od prve zvezde tima, postao rezerva u Viljarealu.

Sada će šansu da ponovo bude u centru pažnje fudbalske javnosti potražiti u Engleskoj. Kako javlja Fabricio Romano Danžuma će do kraja sezone igrati u Evertonu kao pozajmljeni igrač.

Viljareal nije želeo da stavi klauzulu o potencijalnoj kupovini u ugovor, tako će imse Holanđanin sigurno vratiti na kraju sezone.

Dandžuma će se sa Evertonom boriti za opstanak u Premijer ligi. "Karamele" su nakon 19 odigranih utakmica na samo 15 osvojenih bodova i na mestu koje vodi u niži rang.

Kompletnu ponudu utakmica Premijer lige ovog vikenda u AdmiralBetu pogledajte OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke