Kraj ere na Etihadu - De Brujne se dogovorio sa Arapima, na potezu Siti!

Autor: Ivan Cvetković
petak 05.07.2024.
17:00
Izvor: Sportske.net

Izgleda da Belgijanac neće odraditi ugovor do kraja...

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Dugogodišnji fudbaler Mančester sitija Kevin De Brujne (33) mogao bi ovog leta da napusti Etihad.

Neposredno pre početka Evropskog prvenstva, Belgijanac je priznao da razmišlja i o opciji da se posle devet punih sezona provedenih u Mančesteru preseli u Saudijsku Arabiju, a upravo takva najava stiže od novinara Rudija Galetija.

Italijan je otkrio da je De Brujne navodno dogovorio sve lične uslove sa Al Itihadom, te da je preostalo još samo da se postigne dogovor sa Sitijem kako bi se 33-godišnji ofanzivni vezista preselio na Bliski istok.

Iz Sitija su tokom prethodne sezone i stizali signali da bi uprava razmislila o prodaji godinama jednog od ključnih fudbalera u svojim redovima, a kako je nedavno ušao u 34. godinu, jasno je da bi i Pep Gvardiola rado video nekog mlađeg umesto De Brujnea koji je poslednjih godina imao i probleme sa povredama.

Belgijanac je ušao u poslednju godinu ugovora za koji je pitanje hoće li uopšte biti produžen, pa će ovo leto biti poslednja prilika za "građane" da izvuku makar deo uloženog novca 2015. godine koji nije mali.

Tada je Volfsburgu isplaćeno čak 76.000.000 evra, međutim nema dileme da se ova investicija isplatila uzevši u obzir da je De Brujne pomogao Sitiju da osvojio praktično sve što se može osvojiti u fudbalu.

Ukoliko Belgijanac zaista pojača Al Itihad, tamo će ga čekati dvojica fudbalera koja su već nastupala u engleskoj Premijer ligi, Engolo Kante i Fabinjo.

Najava da bi Siti mogao da napusti i Ederson mogla bi da označi i početak nove ere na Etihadu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke