De Jong se oprostio od Barse, ovo je cifra za koju može da ide?

Autor: Milovan Longinov
sreda 24.04.2024.
09:15
Izvor: Sportske.net

Holanđanin više nije nedodirljiv.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Vezista Barselone Frenki de Jong možda je odigrao svoj poslednji meč za katalonski klub.

Holanđanin je doživeo novu, treću povredu članka ove sezone zbog čega će pauzirati do kraja sezone, a nije nemoguće da ode na leto, tako da je "El klasiko" možda bio njegov poslednji nastup za Barselonu.

Brojni renomirani izvori iz Katalonije tvrde da ni Ćavi Ernandes i njegov stručni štab više ne smatraju da je De Jong neophodan za ekipu, jer je ipak pokazao da ne može sam da igra zadnjeg veznog, što je pozicija gde klub želi najviše da se pojača.

"Relevo" tvrdi da je De Jong dostupan za cifru od 70 miliona evra, koji bi se potom uložili za top zadnjeg veznog igrača, a u opticaju je nekoliko imena - Zubimendi, Kimih i Andre Onana. 

Uz to, De Jong je ubedljivo najplaćeniji igrač Barselone, a njegova plata će čak ponovo narasti u sezoni 2024/25, pošto je svojevremeno zbog koronavirusa potpisao novi ugovor gde bi mu se primanja postepeno povećavala iz godine u godinu. 

De Jong je u Barselonu stigao leta 2019. iz Ajaksa za 75 miliona evra, a deluje da nikada nije dostigao svoj puni potencijal i da nije pravio razliku koliko se očekivalo. Takođe, plan je bio da on bude zamena za Serhija Busketsa, ali je u Barseloni uglavnom igrao kao centralni, a ne zadnji vezni. 

Na toj poziciji bi Ćavi radije imao Bernarda Silvu, uz Ilkaja Gundogana, Pedrija i Gavija, tako da je odlučeno da uprava sluša ponude za De Jonga.

Holanđanin je ranije bio na meti Bajern Minhena, Pari Sen Žermena i Mančester junajteda, a ostaje da vidimo ko će sada iskoristiti obeštećenje od 70 miliona evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke