De Jong u Parizu, Verati u Mančesteru, Silva u Barseloni?!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 07.08.2022.
17:12
Izvor: Sportske.net

Kakav bi ovo bio finiš prelaznog roka...

EPA-EFE/Mohammed Badra
EPA-EFE/Mohammed Badra

Povezane vesti

Katalonski izvor broj jedan na fudbalskoj pijaci - Đerar Romero danas je izneo zanimljivu ideju, odnosno domino efekat trojice igrača - Frenkija de Jonga, Marka Veratija i Bernarda Silve.

Romero je, doduše ne pozivajući se na svoje pouzdane izvore, koje još kako ima, otkrio da se u pojedinim menadžerskim krugovima  pojavila zanimljiva ideja po kojoj bi De Jong pojačao PSŽ, Verati iz Pariza otišao u Mančester Siti, a to bi oslobodilo put Bernarda Silve do Barselone.

Da Silva želi u u Barsu, koja po svaku cenu želi da se reši De Jonga, znamo već nedeljama unazad. Takođe, zna se i da De Jong želi u tim koji će se boriti za Ligu šampiona, zbog čega je i odbio Mančester Junajted, a PSŽ je potpuno drugačija priča, koju bi verovatno i prihvatio. PSŽ je želeo po svaku cenu De Jonga i u zimu 2019. godine, kada ga je Barsa nekim čudom preotela i dovela na "Kamp nou". 

Ovde deluje da bi najveći problem bio Marko Verati, jer odavno nije bilo nikakve naznake da bi mogao da napusti Pariz. On je u PSŽ stigao još 2012. godine, kod Karla Anćelotija, tu je 10 sezona i plan je bio da potpiše novi ugovor, pošto mu trenutni ističe 2024. 

Ipak, ako ga zaista želi Pep Gvardiola, ko zna da li bi se Italijan predomislio, a i da li bi PSŽ prihvatio da pusti Italijana ako će za isti novac dobiti Frenkija de Jonga. 

Ovakvi domino efekti u svetu fudbala zvuče kao naučna fantastika, jer je potrebno da svi klubovi i igrači budu zadovoljni. Po onome što se piše danima unazad u evropskim medijima, deluje da bi Silva "sutra" krenuo peške ka Barsi, a i da se De Jong ne bi bunio da ode u PSŽ. Silva je već prihvatio Barsine uslove, PSŽ bi mogao da ispuni sve želje De Jonga, ostaje samo da vidimo da li bi Verati zaista mogao da ode u Siti. 

Rodri, Verati i De Brujne je verovatno jedini vezni red koji navijači Sitija prihvataju ako ode Silva.

Da li verujete u ovakva tri transfera do finiša prelaznog roka?

AdmiralBet nudi top kvotu da Siti konačno osvaja Ligu šampiona, čak 3,85 i Gvardiola je najveći favorit da podigne ovaj trofej, slažete li se?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke