De Liht se dogovorio oko plate, za Bajern je ovo smešno!

Autor: Boris Jovanović
petak 15.07.2022.
13:12
Izvor: Sportske.net

Nije ni najplaćeniji defantivac u klubu, ako Bajern i Juventus nađu dogovor!

Beta/AP Photo/Danial Hakim
Beta/AP Photo/Danial Hakim

Povezane vesti

Nemački mediji su otkrili da je De Liht dogovorio svoje uslove.

Naime, ako Bajern bude našao zajednički jezik za Juventusom, sve će biti gotovo jer se već zna, De Liht bi potpisao petogodišnji ugovor vredan 10 miliona neto.

Praktično bi ga Bajern vezao za sebe u narednom periodu i vremenom mu ponudio produžetak pod još boljim uslovima, jer oni računaju da 22-godišnji štoper može da vude centar okupljanja defanzivne linije do kraja decenije. Isto misli Juventus i oni su ponudili De Lihtu novi ugovor, ali on je odabrao Bajern.

Do kraja postojeće obaveze prema Juventusu, nekadašnji kapiten Ajaksa ima dve godine. Trenutno zarađuje 8 miliona, pa ta povišica sigurno nije razlog što hoće u Nemačku. Rajolini naslednici, tačnije advokatica Rafaela Pimenta koja je preuzela sve poslove pokojnog menadžera ga je odvratila od Čelsija i usmerila ka Minhenu.

Razlog?

Agencija puni Bajern svojim igračima, stigli su ovog leta i Gravenberg i Mazraui.

U Bajernu, najveću platu ima Levandovsi koji je na izlaznim vrazima, ali zanimljivo  da Holanđanin ne bi bio među prvih šest igrača u klub sa najvećim primanjima. Nojer, Kimih, Miler, Sane, Lukas Ernandez i Gorecka imaju više od 10 miliona. 

Dakle, De Liht ne bi bio ni najplaćeniji štoper u Ernandez ima više, a kada je u pitanju plata centralnih defanzivaca na svetu, u Engleskoj preko 10 miliona imaju Van Dajk, Stouns sada i Kulibali, u Španiji Alaba i Ridiger u Francuskoj Markinjoš iz PSŽ. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke