De Liht - Završeno! Ovo su brojke!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 18.07.2022.
07:14
Izvor: Sportske.net

Dogovor Juventusa i Bajerna!

EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Povezane vesti

Gotovo je.

Italijanski mediji su noćas objavili da su se Bajern i Juventus dogovorili. Prva ponuda od 60 miliona evra plus 10 bonusa je odbijena, posle prodaje Levandovskog, Bavarci su se vratili za sto.

Ovoga puta u pitanju je suma od između 70 i 75 miliona plus desetak bonusa, pa dileme više nema Matijs De Ligt je novi komandant odbrane nemačkog šampiona.

On nije imao dilemu, Rajolina naslednica, Rafaela Pimenta ga je odgovorila od odlaska u Čelsi i preusmerila ka Bajernu. 

Juventus nije imao kuda, jasna želja igrača da ode, ugovor je imao još dve godine, nije želeo da ga produži. Čak ni novac nije bio ključ, Bajern mu je nudio 10 miliona evra, toliko je mogao da dobije i da je ostao u Italiji, ali nekadašnji kapiten Ajaksa je želeo da ode.

Kako zameniti De Lihta?

Teško, glavne mete su Gabrijel iz Arsenala ili Pau Tores iz Viljareala, obojica koštaju oko 50 miliona evra, plus Španac će teško napustiti matični klub. Jeftinija varijanta je Nikola Milenković koji košta dvadesetak miliona, što se tiče Bremera iz Torina čini se da je Inter dobio tu trku.

Jedno je sigurno, kreće potpuno renoviranje odbrane, otišao je Kjelini, sada De Liht, ostali su Bonući i Rugani, drugi ne uliva nikakvo poverenje, po mnogima Juventusu su potrebna dva štopera, a Alegri želi da se pitanje reši što pre.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke