De Rosi preporodio Romu, ali tek sledi ono pravo - Stiže "bomba" iz Juventusa?!

Autor: Mladen Heleta
petak 19.04.2024.
14:15
Izvor: Sportske.net

Bio bi ogromno pojačanje.

EPA-EFE/LUCA ZENNARO
EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Povezane vesti

Fudbalski klub Roma i njen trener Danijele de Rosi veoma su zainteresovani za dovođenje napadača Juventusa Federika Kijeze.

Kako je danas preneo "Tutosport", De Rosi želi Kijezu u Rimu, sa kojim je radio u reprezentaciji Italije. On je bio pomoćnik selektoru Robertu Manćiniju na Evropskom prvenstvu 2021. godine, koje su "Azuri" osvojili, a Kijeza bio jedan od najboljih igrača.

De Rosi je igračka legenda Rome, preuzeo je ekipu posle otkaza koji je dobio Žoze Murinjo kao kratkoročno rešenje, ali je prosto preporodio tim i zaradio novi ugovor do kraja sezone 2024/2025.

Kijeza ima ugovor sa Juventusom do juna 2025. godine, uprava crno-belih će razgovarati sa njegovim menadžerom o nastavku saradnje, ali će i saslušati sve ponude koje dobije za njega.

Za Kijezu je zainteresovan i Njukasl. 

Kijeza je ove sezone postigao osam golova i imao je dve asistencije u 29 utakmica u svim takmičenjima.

Roma od dolaska De Rosija igra sjajan fudbal, a sinoć je izbacila Milan u četvrtfinalu Lige Evrope. U polufinalu će igrati protiv Leverkuzena.

Dolazak Kijeze i očuvanje postojećeg sastava, sigurno bi Romu svrstalo među najozbiljnije kandidate za osvajanje Skudeta sledeće sezone.

"Vučica" je poslednji put bila šampion Italije davne 2001. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke