Definitivno je puklo - Dembele napušta Barsu, tu su svi detalji, ko se krije iza svega?

Autor: Milovan Longinov
sreda 01.12.2021.
19:45
Izvor: Sportske.net

To je to, još jedan veliki udarac za Barsu.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Osman Dembele je obavestio upravu Barselone da neće produžiti ugovor i da će na leto napustiti klub kao slobodan agent.

Jedan od najbolje obaveštenih novinara u Kataloniji, Toni Huanmarti potvrdio je večeras da je Francuz jednom nogom već sada van Barselone i otkrio sve detalje potpunog kolapsa u pregovorima.

Barsa je po predlogu direktora Mateua Alemanija predložila Dembeleu da ima platu od 12 miliona kao i do sada, ali da mu osnovica bude znatno manje, a da mu primanja rastu u skladu sa igrama i učinkom. Ipak, Dembele je pod uticajem svog agenta Muse Sisoka procenio da ovo nije najbolje rešenje i da je ponuda neprihvatljiva.

Barsa je u pat poziciji, ne želi da dopusti da Dembele ode besplatno, Francuz ima bogatije ponude i može da se poigrava tražeći više novca. 

Navodno i njegov menadžer Musa Sisoko traži novčani bonus za sebe, s obzirom da on po trenutnom Dembeleovom ugovoru godišnje zaradi "samo" 500.000 evrra, odnosno 5% plate svog klijenta.

Sisoko je iskoristio celokupnu situaciju, ubedio je i Dembelea da mora da ima veću platu te ga je ponudio brojnim klubovima koji su spremni obojici da plate dodatne bonuse za potpis.  

Spekuliše se da Dembele gleda ka Premijer ligi, prvi u redu je Njukasl, pominje se sporadično i Liverpul, mada ne već neko vreme. Ipak, sigurno da će se ovo promeniti sada kada je sve puklo u pregovorima između Dembelea i Barse. 

Sve u svemu, sada je jasno zašto Barsa na sve načine pokušava da dovede Ferana Toresa, jer nije isključeno da Đoan Laporta skloni Dembelea na tribine nakon ovakvog poteza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke