Dembele se raspisao - Šta kaže o odlasku iz Barselone?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 20.01.2022.
17:48
Izvor: Sportske.net

Kakav će biti epilog?

EPA-EFE/Julio Munoz
EPA-EFE/Julio Munoz

Povezane vesti

Fudbaler Barselone Usman Dembele objavio je saopštenje povodom aktuelnih reči sportskog direktora kluba Mateua Alemanija da Francuz do kraja januara napustiti klub.

Tenzija vlada između brzonogog Dembelea i Barselone. Iako je pre nekoliko sedmica delovalo da će novi ugovor biti čista formalnost, Dembele je promenio zahteve, što Barsa nije spremna da ispuni. Ovog jutra, Mateu Alemani je rekao da je stvar gotova - Dembele će biti prodat do kraja januara ili će barem pokušati da bude prodat.

Izuzet je sa današnje utakmice svog tima u Kupu kralja protiv Atletik Bilbaa, ni Ćavi više ne može da trpi neizvesnost, te je i on kazao da je spreman da ga se odrekne.

Sada su stigle reči i s druge strane, od Usmana Dembelea lično. On je u dugačkom saopštenju rekao da već četiri godine ne čita medijske natpise, te da ga ne zanimaju tračevi o njemu i da nijednom, do sada, nije želeo da se pravda javnosti. Napomenuo je da je kovid-19 veoma uticao na njegovo zdravlje i oporavak je trajao nešto duže, ali da to ne znači da nije posvećen projektu u Barseloni.

"I dalje sam pod ugovorom i dalje sam na raspolaganju mom klubu i mom treneru. Uvek sam dao sve od sebe prema svojim kolegama i partnerima i to se neće promeniti. Nisam čovek koji vara. Kao što znate, postoje pregovori. Pustiću mog agenta da to obavi, to je njegov posao. Moji su lopta i teren, igranje fudbala i deljenje momenata sreće sa mojim saigračima", poručio je Dembele.

Dakle, nije demantovao da će napustiti klub u januaru i čini se da je to sve izglednija opcija ili će Francuz presedeti polusezonu na tribinama "Nou kampa" dok mu ugovor ne istekne, ukoliko ne dođe do velikog zaokreta u narednom periodu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke